Nekoliko domaćih bendova objavilo je ovih dana nove singlove, a ono što nas posebno raduje je konkretnija aktivnost iz ne toliko aktivne Crne Gore.

Temerinska ekipa Symphonic Destiny ekranizovala je numeru “Light in the Darkness”, prvi singl sa debi albuma The Fountain of Eternal Life. Ako ste fanovi Nightwisha i sličnih sympho metal bendova, ovo je prava stvar za vas!

Andrija Pejović, gitarista/pevač cetinjskog progressive fusion rock sastava Solid Ground, predstavio je prvi solo singl Spiderfish. Andrija je sa svojim stalnim saradnicima i gostima spakovao nesvakidašnu instrumentalnu priču koju je objedinio u album Chameleon. Materijal je završen oktobra ove godine u Ground Loop Studiju, a isti će u decembru biti objavljen putem sajta www.bucanpas.com

Hostis, deathrash sastav iz Crne Gore izbacio je još jednu numeru sa nadolazećeg albuma. U pitanju je “Gods are Dead”, pesma je šesta po redu, odnosno posednja na albumu, a u istoj gostuje Luka Milošević, poznat po radu sa bendovima Deadly Mosh, Istrulity i Cynical Testimony. Takođe, u pesmi je kao svojevrstan break i intermezzo uključen i deo iz Mel Gibsonovog filma “The Passion of Christ” (deo u kome Isus, razapet, pred sam kraj na aramejskom izgovara “Oče, Oče, zašto si me napustio”).

Predstavljamo vam i novi bend na sceni, beogradski Sides (na slici), sastavljen od većine članova benda End of the Hunt. Objavljena je prva pesma “Essence”, a očekuje se i spot kroz dve/tri nedelje. Muzika Sidesa je mešavina djenta i modernog metalcorea.

(SMP)

Komentari