Švajcarsko/srpski sastav Evolucija, niške grupe Marica i Suffering’s the Price te lokalni bend Kvar, nastupiće 20. novembra u ExFontani u Paraćinu.

Cena karte je 200 dinara.

Bend Evolucija osnovan je u Švajcarskoj 2007. godine. Muzički Evolucija je sazrela u slojevitoj mešavini sympho i gothic metala povezanoj sa uticajem srpskog etno senzibiliteta.

Iste godine su objavili debi album Baklja slobode, za najstariju nezavisnu izdavačku kuću u Srbiji – Take It Or Leave It Records. Slede promotivni nastupi u Srbiji i Švajcarskoj, te koncert na prestižnom Montreux Jazz Festivalu.

Na talasu popularnosti Evolucija realizuje noseću temu “Pale Rider” za nemački film „Die Templerherren (Templari)“. Video rad „Pale Rider“ sastavljen je od kadrova iz pomenutog filma, producenta i reditelja Andreasa Lefflera, snimljenih na ruševinama dvorca u Zellu. Evolucija nastupa i kao počasni gost na filmskoj premijeri u Minhenu.

Novu stranicu u karijeri grupa otvara 2014. godine, kada i zvanično objavljuje da je baza benda (osnivač, bas gitarista Dragiša Marinjes te njegova supruga Ilana) nadalje u potpunosti vezana za Ćupriju. Spremljen je novi album, koji bi do nove godine trebalo da se pojavi na tržištu u čak dve verzije – na srpskom i engleskom jeziku.

Album je, pod producentskom palicom i uz svesrdnu gitarsku podršku Dragana Uroševića – Uroša, snimljen u poznatom kragujevačkom studiju Ivana Ilića.

Pre njegovog objavljivanja pojaviće se i dva promo video singla za pesme “Kao iz sna” i “Letim”.

(SMP)

Komentari