Vreme čuda, novi album grupe Trigger, objavljen je pod etiketom Odličnog hrčka. Bend uskoro kreće na koncertnu promociju, a prve svirke zakazane su za početak decembra.

Tako će sastav 5. decembra da nastupi u beogradskom Gun Clubu, te 12. decembra u Apolu u Pančevu.

Album Vreme čuda sniman je skoro tri godine, tokom kojih je objavljeno nekoliko singlova, pa je publika već mogla da se upozna sa novim, agresivnijim gitarskim zvukom ovog beogradskog benda. Kao gosti, na izdanju se pojavljuju kolege i prijatelji benda – Milutina Jovančić, frontmen grupe Čovek vuk i nekadašnjeg kultnog sastava Block Out, virtuozni gitarista Emir Hot i Marko Matijević iz hrvatske grupe Manntra su samo neki od njih.

„Ovo su vremena u kojima je suptilnija, slojevitija umetnost ignorisana, pa i ismejana. Biti normalan i pošten je nepoželjno i nezanimljivo. Ton našeg novog albuma je delom i reakcija na neprekinuti silazni put ovog društva ali i na sklonost muzičke publike da bez ikakvog kritičkog stava konzumira ono što joj se servira. Tako i naša muzika sada mnogo direktnije saopštava ono što boli nas, ali i mnoge druge ljude. Postavili smo se beskompromisno tokom stvaranja albuma, bez opterećivanja time kako će ljudi reagovati na njega i da li će biti široko prihvaćen. Dopustili da se muzika sama materijalizuje. Uostalom, kao što izreka kaže: ‘Sramota je biti bogat u državi u kojoj vlada haos’, a ove reči je lako primeniti i na našu muzičku scenu“, kažu članovi Triggera o evoluciji svog zvuka i o očekivanjima povodom novog albuma.

trigger-vreme-cuda

Video spotovi za pesme „Vreme čuda“ i „Ne hrani ljudoždere“ su već privuli pažnju, a spot se priprema i za pesmu „Od kostiju i pepela“, koja je odmah nakon izlaska albuma, glasovima slušalaca postala hit dana, pa zatim i hit nedelje radio stanice Beograd 202. Sastav planira da ekranizuje i ostatak pesama sa albuma paralelno sa koncertnom promocijom albuma koje je počela koncertima u Velikoj Plani i Nišu, a nastavlja se tokom jeseni i zime.

Album Vreme čuda dostupan je prodavnici ploča Pinball Wizard Records, u Dallas Music Shopu, prodavnici Jugoton, kao i u Muzičkoj kući Metropolis, a moguće ga je poručiti i direktno od grupe Trigger preko njihove Facebook stranice ili preko email adrese kontakt@bandtrigger.com.

Vreme čuda dostupno je na Deezeru, kao i na svim drugim relevantnim servisima za digitalnu distribuciju muzike.

(SMP)

Komentari