Ovih dana nekoliko domaćih bendova počastilo nas je novim singlovima. Pa, da vidimo šta se tu sve dešava…

Jedan od najaktivnijih domaćih stoner bendova, inđijski Superhammer, počastio nas je novim singlom i video spotom za numeru “May the Gods Pity the Men”, koji će se naći na reizdanju debi EP-a Superhammer koji uskoro izlazi za Miner Records. Ovo je ujedno i prvo pojavljivanje Miloša Krsmanovića (Thundersteel/Armageddon) za mikrofonom.

Beogradska gothic/progressive/melodeath metal petorka Demist (na slici), ekranizovala je pesmu ”Nemesis” sa aktuelnog albuma Guilt and Pleasures. Pesma je snimljena na gothic festivalu GARF u Beogradu.

Hardcore/crossover/thrash ekipa Trash Union iz Zrenjanina video spotom za numeru “Live My Life” sa EP-a Gone For Good, želi da nam dočara duh devedesetih godina. U spotu se između ostalih, pojavljuje i ekipa iz Putrid Blood.

Okultni beogradski doom/death metal projekat Temple of Gnosis, uveo nas je polako u prvi dugosvirajući album koji je u pripremi, odličnim singlom “Tree of Life”.

Pravoslavni rock-metal sastav Eshaton objavio je spot za pesmu “Krst“, sa albuma Čekajući Eshaton. Ujedno je objavljena i zvanična verzija istog spota sa sinhronim prevodom na engleski jezik za publiku van srpskog govornog područja, što članovi benda najavljuju kao praksu i u budućnosti. Trenutno bend radi na novom albumu, radnog naziva U zemlji živih.

Pomenimo za kraj i mladi pančevački alternative metal bend Counterfate, koji je u kratkom vremenskom roku je izbacio čak dva video spota koja promovišu album Chasing Life. U pitanju su kompozicije “Riot House” i “Smokescreen State”, a možete ih proveriti ispod.

(SMP)

Komentari