Prava poslastica za ljubitelje stoner rock/metal zvuka biće održana 18. septembra u CZK Božidarac u Beogradu, gde će po prvi put nastupiti bendovi Stoned Jesus, Greenleaf, uz domaću podršku Fluid Underground i Northern Revival!

Stoned Jesus je ukrajinski trio, osnovan u Kijevu 2009. Nakon sjajno primljenih The First Communion i Seven Thunders Roar, ovih dana izašlo je i njihovo treće dugosvirajuće studijsko izdanje The Harvest (IншаМузика, 2015.), u prepoznatljivom maniru: stoner rock sa doom, folk i psych primesama, zaraznim rifovima i refrenima.

Greenleaf je počeo sa radom 2000. u švedskom gradiću Borlänge, prvobitno kao sporedni projekat gitariste sastava Dozer, Tommija Holappa. U sledećih nekoliko godina kroz sastav je prošao priličan broj muzičara, uz brojna gostovanja na albumima što je prestao da bude slučaj tek na izdanju Trails And Passes, (Small Stone records, 2014.). Bend je trenutno u studiju gde uveliko radi na sledećem LP-ju.

Fluid Underground je fuzz rock bend iz Vlasotinca i iza sebe ima snimljena tri albuma i jedan EP. Poslednji album Amanet je objavljen u martu 2015. pod RockSvirke Records etiketom. Uz dobre kritike svojih izdanja upisali su i brojne nastupe po festivalima i klubovima, a beogradska publika je nedavno toplo pozdravila njihov nastup na Zidiću ispred Doma omladine.

Northern Revival je četvorka iz Novog Sada koja svira stoner rock/metal sa sludge i doom uticajima. Prošle godine objavljuju četiri singla i spot za pesmu „Square With The House Of God“ koji će se kasnije naći na njihovom prvom EP-u Mouth Full Of Dirt (2015. Miner Recordings). Bend je koncertno veoma aktivan i za kratko vreme su imali preko 25 nastupa, kako u Srbiji tako i u regionu.

Trenutna cena karata je 1600 dinara (Felix Shop) i traje do 15. septembra, posle tog datuma skače na 1800, koliko će koštati i na vratima. Za one koji žive van Beograda otvorena je adresa kartegreenjesus@gmail.com preko koje možete izvršiti rezervaciju ulaznica po ceni koja važi u redovnoj prodaji, u datom trenutku. U pismu obavezno navesti ime, prezime, količinu karata i broj mobilnog.

Ulaznice možete pokupiti na dan koncerta na vratima kluba do 21h.

(SMP)

Komentari