Milan Jejina Yeqy, jedan od najboljih srpskih bubnjara, koji u svojoj biografiji ima upisanu saradnju sa velikim brojem domaćih bendova različitih profila, među kojima su Destiny Potato, Draconic, Magma, Consecration, RapidForce ili Jailbreak – GN’R Real Tribute, najavio je skori izlazak debitanstkog EP-a Omnivorous.

Tim povodom, objavljen je i prvi teaser, u okviru kojeg je otkriven jedan od gostujućih muzičara sa pomenutog EP-a, a reč je o saksofonisti Rastku Obradoviću, jednom od najozbiljnijih umetnika sa naših prostora.

– EP je skup raznih stvari koje sam komponovao/programirao u poslednjih 8/9 godina i u poslednjih godinu dana sam odlučio da ga sklopim u nekakvu celinu, tj. da izaberem stvari koje mi najviše imaju smisla zajedno. Ime „Omnivorous“ je tu zato što mi je uvek bilo jasno da ono čime hranimo glavu i intelekt, to ćemo i projektovati na okolinu, a EP je definitivno projekcija nekih stvari koje sam slušao/svirao/iskusio do sada – rekao je Jejina u izjavi za SMP.

Na EP-u će se naći četiri pesme, koje se kreću kroz fusion, progressive, metal, jazz i experimental pravce, a Yeqy će u narednom periodu otkriti imena i ostalih učesnika i gostiju na ovom svakako nesvakidašnjem projektu na domaćoj sceni.

U nastavku poslušajte Obradovićevu solo deonicu iz pesme „Orion Steps“.

(SMP)

Komentari