Emetica, grindcore bend iz Kragujevca, konačno je snimio debi album Escatolorgy koji sadrži 27 minuta materijala i 15 pesama. Na albumu će se naći neke stare legendarne pesme, kao i novije koje su tehnički i produkcijski znatno kvalitetnije.

Uprkos tome što se Emetica definiše kao grindcore bend, mogu se čuti hardcore i death metal uticaji, što daje bendu određenu dozu originalnosti u okviru žanra iz koga povremeno izlazi.

– Atmosfera na albumu se može porediti sa prvim Gorerotted, Anal Blast i Machetazo, s druge strane Cannibal Corpse i noviji Napalm Death, ali ima tu i određenih hardcore nepara. Produkcija je malo prljavija, baš kako dolikuje jednom grindcore albumu, pa ima širinu i analognost koja je potrebna da bi se izbegao sterilniji sintetički zvuk – kaže za SMP Giza, pevač benda.

emetica-escatolorgy

Dok novi album ugleda svetlost dana, Emetica je odlučila da izda DVD koncertnog snimka iz 2015. godine, pod nazivom Live Redneck Diarrhea 2015, koji izlazi za Beyond the Sphincter Records (izdavačka kuća benda) i može se naručiti za 300 dinara (FB stranica Emetice). Takođe, snimak se nalazi na YouTubeu pod istim nazivom.

Što se koncerata tiče, Emetica svira 8. avgusta u Slovačkom domu u Šidu sa bendovima Nadimač, Atomski Rat, War Engine i War Ensemble.

(SMP)

Komentari