Beogradski multiinstrumentalista, producent i kompozitor David Maxim Micić objavio je novi solo EP pod nazivom Ego.

Ego je prvi EP u seriji „Ego & Eco“, i stiže nakon Bilo trilogije, odnosno tri EP-a koja je Micić samostalno realizovao tokom prethodnih godina, te debi albuma LUN, sa matičnim bendom Destiny Potato. Možete ga celog preslušati na YouTubeu, ili kupiti na servisima iTunes, Spotify, Amazon, BandCamp i drugima.

Na EP-u se nalaze četiri pesme: „Define“, „Develop“, „Disorder“ i „Devise“, a izuzev gostujućeg gitarskog soloa u pesmi „Disorder“, kog je snimio Nick Johnston u studiju „Water Street“ u Kanadi, sav materijal komponovan je i snimljen u Micićevom studiju „Bilo“ u Beogradu.

Među gostima, tu su još i Vladimir Lalić (Organized Chaos, Draconic, ex Abonos – vokali u pesmi „Disorder“), Larissa Terescenko (violine u pesmi „Develop“), Draško Popović (čelo) i koleginica iz sastava Destiny Potato, Aleksandra Đelmaš (pomoćni vokali). Prekrasan omot realizovala je Aria Keehn iz Denvera (She Paints With Blood).

david-maxim-micic-ego

Podsetimo, sledeći na redu je EP Eco, koji će se, prema najavama, pojaviti 2. avgusta tekuće godine.

Poslušajte kako zvuči novi EP jednog od najtalentovanijih muzičara na domaćoj, ali i svetskoj progressive metal / djent sceni.

(SMP)

Komentari