Novosadski heavy/sympho/progressive metal sastav Armageddon objavio je album Eternal Mystery – Rediscovered za Tmina Records.

Album je remiksovana i produžena verzija originalnog Eternal Mystery izdanja koji je snimljen, sada već davne 1990. godine.

– U originalnoj verziji, pesme su snimane na osam kanala, a na ovoj, novoj, postoji još 128 nasnimljenih kanala! Učestvuje pravi mešoviti hor, sastvaljen od operskih pevača Srpskog Narodnog Pozorišta iz Novog Sada, gudački kvaretet, a operske pevačice Vesna Varagić i Vanda Marijanski doprinele su mističnosti celog albuma – kaže za SMP lider Armageddona, kompozitor i multiinstrumentalista Đorđe Letić.

Prema njegovim rečima, na albumu se nalaze sve poznate pesme, ali u produženim verzijama.

– Pesma „No Advice“ umesto pet minuta, traje osam minuta, a „Heavy Metal Symphony“ umesto 19, traje čak 28 minuta! Najveće iznenađenje, međutim, je barokna kompozicija „Sarabanda“, a u ovoj verziji se zove „Funeral March“, koja je obogaćena i vokalima. Rock vokale otpevao je Miloš Krsmanović, operske deonice Vanda Marijanski, a violine je odsvirao Florijan Balaž, inače redovni član projekta V.I.T.R.I.O.L. – kaže Letić i ističe da je poseban dodatak na ovom izdanju bonus live kompozicija „Mordor“, u kojoj se može čuti sastav Armageddon u punom sastavu, što sa gostima iznosi ukupno 12 muzičara.

– „Heavy Metal Symphony“ je konačno kompletirana sa naratorima, sound efektima, violinama i horovima, tako da je u ovom izvođenju jedinstvena na sympho metal sceni celog Balkana – zaključio je Letić.

armagedon-eternal-mystery-rediscovered

Promocija albuma, čiju recenziju ćete uskoro moći i da pročitate na stranicama SMP-a, zamišljena je u vidu nastupa na EXIT festivalu 10. jula, gde će, pored novog materijala, biti odsvirani i stari hitovi, a po prvi put za 25 godina biće uživo izvedene udarne kompozicje sa albuma United Forces – „Sound of Thunder“ i „Memories“!

Specijalno iznenađenje je i obrada pesme Stevana Zahorjevića iz grupe Pergament – „Children of a Savage Kind of Seed“, snimljene 1990, iste godine kada je snimljen i veliki Armageddon hit „Black Swan Rider“. Obe pesme tada je otpevao legendarni Branko Badžić, a na EXIT-u će ih izvesti sadašnji pevač Armageddona – Milos Krsmanović.

Armageddon će, kako saznajemo, na EXIT-u da nastupi u sledećem sastavu: Miloš Krsmanović – pevač, Vanda Marijanski – mecosopran, Marko Skendžić – tenor, Vladimir Zorijan – bas, Đorđe Letić i Zoran Dražić – gitare, pomoćni vokali, Nebojša Bjeletić – bas gitara, pomoćni vokal, Miloš Marčeta – klavijature i Tara Kerac – bubanj. Sa pravom se može reći da će to da bude jedan od najboljih i najubedljivijih koncerata koje ćemo moći da gledamo na ovogodišnjoj Explosive bini EXIT festivala!

(SMP)

Komentari