Kikindski groove metal sastav Downstroy, koji ovog meseca proslavlja 11 godina postojanja, objavio je dugo očekivani singl i lyric video za numeru „Illusions“.

Pesma je snimljena u studiju ALXiN, snimatelj/producent je bio Szabolcs Sebők, dok je lyric video uradio Endre Szabó. Fotografije je snimila Branislava Brandić.

– Vrlo smo zadovoljni učinjenim i uloženim. Szabolcs je vrlo mlad, ali i vrlo perspektivan dečko, očekujte mnogo od njega u budućnosti. Atmosfera u studiju je bila odlična, otišli smo i odrokali, onako, kako se to od nas i očekuje. Komentari su vrlo pozitivni, sam fazon muzike donekle promenjen, pa ni sami ne znamo kako će zvučati album, koji je u pripremi – rekao nam je pevač Downstroya Darko Živković.

Ovo je prvi studijski rad kikindskih metalaca nakon debi albuma One Size Fits All (SMP Music/Miner Recordings, 2010). Bend je koncertno vrlo aktivan, te su od početka 2015. godine nastupili na nekoliko bitnih festivala, kao što su: Festival Srpskog Podzemlja u Beogradu, Scena Fest u Novom Sadu, International Metal Fest u Segedinu (Mađarska), te Exitov Revolution Festival u Temišvaru (Rumunija).

18. jula, bend će nastupiti na KOF festivalu u Kikindi, zajedno sa Repetitor, Riot 87 i Darkwood Dub.

Downstroy je oformljen 2004. godine, a do sada je održao više stotina koncerata širom Srbije, regiona i Evrope. Najznačajniji nastup je održan 2007. na prestižnom Wacken Open Air Festivalu u Nemačkoj, kao prvi bend sa prostora ex-YU kojem je to pošlo za rukom.

Bend danas čine pevač Darko Živković, gitaristi Miloš Šegrt i Lazar Mijatović, basista Ivan Blagojević, te bubnjar Nebojša Tepić.

Lyric video pogledajte ispod, dok pesmu u mp3 formatu možete besplatno da preuzmete OVDE.

(SMP)

Komentari