Sympho/gothic metal sastav The Loudest Silence pobednik je ovogodišnjeg takmičenja Wacken Metal Battle za prostor bivše SFRJ. Sarajevski bend dobio je tako priliku da nastupi na najvećem metal festivalu u Evropi, Wacken Open Airu, i da odmeri snage sa drugim pobednicima WOA Metal Battle takmičenja koja se održavaju širom sveta.

„Bilo je gusto, a ovom prilikom bismo da se zahvalimo bendovima Subway iz Srbije i Space Unicorn on Fire iz Slovenije što su delili binu sa nama. Stekli smo doživotne prijatelje, a upravo o tome se ovde i radi“, saopšteno je iz The Loudest Silence tabora na njihovoj Facebook stranici.

The Loudest Silence je osnovan 2010. godine, a sastav je za relativno kratko vreme pobrao pozitivne kritike fanova žanra širom regiona, između ostalog, zahvaljujući fotogeničnoj, ali i podjednako talentovanoj pevačici Taidi Nazraić. Iza benda su, pored koncerata u Sarajevu, i nastupi na nekoliko vodećih regionalnih festivala, poput slovenačkog Metal Days, banjalučkog Jelen Demofesta i zadarskog Underwall festivala. Kao uzore, navode Nightwish, Within Temptation, In Flames, Metallicu, Children of Bodom, Amorphis, Danny Elfmana, Sarah Brightman i druge. Trenutno su u fazi snimanja debi albuma.

Postavu benda, pored Taide, čine gitarista Mirza Ćorić, klavijaturista Denijal Ćatović, basista Džemal Bijedić i bubnjar Damir Sinanović „Bumbar“.

Podsetimo, zahvaljujući upornom radu Mr. Metal Managementa, odnosno DOF Produkcije, tokom prethodnih godina sa ovih prostora na Wacken su otišli, i tamo zasvirali, bendovi Downstroy, Tanker, Furion, Forever Storm, Cold Snap i Agni Kai.

(SMP)

Komentari