Niški thrash/death metal sastav Marica nastupiće kao specijalni gosti na predstojećem koncertu američke deathcore ekipe Suicide Silence, koji će, kao što je poznato, biti održan 26. jula u Domu omladine Beograda.

„Posle podosta peripetija oko dovođenja još nekog stranog benda, konačno je prelomljeno i sve ostaje na domaćim snagama. Za sada upada Marica, niški deathrash sastav, a da li i koliko će još predgrupa biti, kao i da li ćemo premestiti događaj u veliku salu, zavisi isključivo od poštovanog publikuma, to jest od pretprodaje“, saopštio je organizator koncerta, agencija Resetor Booking.

Marica je projekat iz Niša koji je u junu 2013. pokrenuo Marko Jocić sa idejom da se, kako kaže biografija, svira i stvara agresivna i melodična metal muzika sa grupom ljudi koji su ponosni na dobro i posvećeni da promene loše stvari počevši od sebe.

Bend do sada ima jedan EP Subliminal koji je dostupan za besplatno preuzimanje putem Tribal Rajber Labela, dva spota za pesme „Hypercube“ i „Face Your Fears“, te dvadesetak nastupa širom Srbije i regiona.

Trenutno je u pripremi debi album Carnival Macabre, čiji se izlazak planira do kraja tekuće godine.

Više informacija o koncertu potražite na zvaničnom Facebook eventu.

(SMP)

Komentari