Jedan od najkontroverznijih ruskih metal sastava, Satarial, u okviru evropske i balkanske turneje stiže i u Srbiju gde će održati, ne jedan, već tri koncerta!

Prvi na redu je nastup u Subotici 7. juna u klubu Clash. Sledi Šabac 9. juna, a svirka će biti održana u klubu Zeppelin. Poslednji koncert je planiran za 10. jun u Valjevu, u klubu Vizija.

Sastav je osnovan davne 1989. godine pod imenom Ad Maiorum Sotona Glorium, a 1993. godine menjaju ime u Satarial. Važe za pionire folk black metal zvuka u Rusiji.

Godine 1995. na ruskom festivalu Unholy Black Mass događa se incident i pokušaj ubistva članova benda. Tokom 1998. sastavu je u potpunosti zabranjeno delovanje u Rusiji (između ostalog, bivaju optuženi kao teroristi koji su palili crkve i skrnavili groblja, a neki članovi su optuženi i za ubistva), sve do 2005. godine.

Čitavu istoriju ove grupe upućeni bi opisali kao borbu za slobodu mišljenja i izražavanja i zalaganje za verske slobode.

Na ovoj turneji, koju organizuje Hammer and Tongs, predstavljaju novo izdanje Lunar Cross, koje je objavljeno 2014. godine za Satanath Records, a delić atmosfere sa koncerata ovog benda pogledajte ispod.

satarial04

satarial05

starial02

satarial03

(SMP)

Komentari