U petak, 8. maja u beogradskom Domu omladine, sa početkom u 21 čas, biće održan nesvakidašnji koncert pod nazivom “Žene sviraju sve“, u okviru kojeg će, kako ime i kaže, nastupiti bendovi sa ženskim članovima.

„Momci pomerite se, scenu preuzimaju devojke naoružane instrumentima i opasnim glasovima. Bina je rezervisana za all-girl bendove koji će pokazati publici da mogu svirati sve! Bendovi su različitih žanrova, ali su tu sa istim ciljem, da se dobro provedu i da pokažu svoje umeće”, najavljuju organizatori.

Na koncertu će da nastupe bendovi Jenner, Nemesis, Plump, Vibrator u Rikverc te Violent Dolls (ex-Jailbait). Prodaja ulaznica vršiće se na sam dan koncerta, na ulazu u malu salu Doma omladine Beograda, a cena će iznositi 250 dinara.

Jenner je jedini ženski heavy/speed metal bend na ovim prostorima, oformljen decembra 2013. godine. Na njihov rad utiču pretežno speed/thrash metal bendovi – Anthrax, Overkill, Exodus, Agent Steel, i drugi, kao i domaća scena – Space Eater, Alitor, Deadly Mosh…

Nemesis je nastao krajem 2013. godine, kada su devojke došle na suludu ideju da osnuju all-girl metal bend sa kojim bi za početak obrađivale pesme svojih omiljenih bendova, kao što su Arch Enemy, Kreator, Death, Pantera. Njihov cilj je da dokažu i pokažu da i devojke umeju da sviraju žestoku i brzu muziku.

Sastav Plump nastao je 2000. godine u Beogradu, posle osam godina pauze se budi, ulaskom Anje (Nemesis) i Sharkyja (NoYz, Seljačka Buna). Plump pored autorskih, obrađuje omiljene pesme bendova poput L7, Babes in Toyland, Bikini Kill, Hole, The Pixies, PJ Harvey…

Vibrator u rikverc su punk/rock ‘n’ roll bend iz Pančeva čiji muzički koreni polaze od ranih Ramones a završavaju se sa savremenom japanskom underground scenom – Pizzicato Five, Gito Gito Hustler, Go!Go! 7188. Njihov nastup je provokativan, silovit i veoma zavodljiv.

Bivše članice benda Jailbait, Mariza, Vanja i Anja su posle duže pauze odlučile da preusmere svoja stečena iskustva u nešto novo i osnovale bend Violent Dolls. Žanr kojem teže su kombinacija rocka i grungea sa elementima punka. Uveliko rade na autorskim, ali sviraju i obrade bendova kao što su Runaways, Joan Jett, The Distillers, Nirvana, Hole…

(SMP)

Komentari