Zoran Lalović – Lotke, pevač legendarnog hard ‘n’ heavy sastava Kraljevski Apartman, preminuo je danas u 65. godini nakon teške bolesti.

Lalović je rođen 24. januara 1950. godine u Beogradu. Kraljevski Apartman osnovao je 1997. godine zajedno sa gitaristom Zoranom Zdravkovićem, i tokom narednih godina, bend je realizovao šest studijskih albuma, od kojih pet sa Lotketom za mikrofonom – Long Live Rock ‘n’ Roll (1997), Izgubljen u vremenu (2000), Rocker (2002), Ruka pravde (2004), te Igra bez pravila (2012).

Sa ovih albuma izdvojila se cela gomila hitova koje će brojna publika širom regiona manično pevati na koncertima benda – „Roker“, „Dama iz kraljevskog apartmana“, „Nikad se ne predajem“, „Izgubljen u vremenu“, „Jesen“, „Ruka pravde“, „Sve su noći iste“, „Misterija“, „Ne verujem u lažne anđele“, „Znam da život kratko traje“, te mnogi drugi.

lotke2015_2

Godine 2005. bend je objavio i koncertno DVD izdanje 10 godina sa vama – Live SKC, a delovi istog iskorišćeni su i za Best of Live (1995-2005) audio CD koji je objavljen iste godine.

Koncert u SKC-u ostao je upamćen kao jedan od najboljih srpskih hard rock / heavy metal koncerata ikada.

Lotke je jedno vreme radio i sa sopstvenim projekat/bendom Lotke i Lavirint, i koji je izvodio pesme Kraljevskog Apartmana. U to vreme, Apartman je objavio album Čuvar tajni (2008) sa pevačem Ivanom Đerkovićem. Lotketov povratak u Apartman desio se posle pomenutog albuma, i Kraljevski Apartman nekoliko godina kasnije objavljuje za sada poslednji studijski album, Igre bez pravila (2012).

Ekipa SMP-a ovom prilikom bi da izrazi najiskrenije saučešće porodici jednog od najboljih pevača i frontmena koje je srpska hard ‘n’ heavy scena ikada imala.

Lotke legendo – počivaj u miru!

(SMP)

Komentari