Američko-australijski rock sastav The Dead Daisies, u čijim redovima su, između ostalog, bivši članovi legendarnih bendova Guns N’ Roses i Mötley Crüe, nastupiće kao specijalni gosti na koncertu grupe Whitesnake, koji će biti održan 22. novembra u Hali Pionir u Beogradu.

The Dead Daisies su osnovani 2012. godine, a sastav čine neki od najboljih rock muzičara današnjice sa izuzetnim sviračkim stažom. Njihova muzika vuče korene iz hard rocka kasnih sedamdesetih i početka osamdesetih s evidentnim uticajem grupa kao što su Bad Company ili The Faces.

U aktuelnoj postavi benda nalaze se pevač Jogn Corabi (ex-Mötley Crüe), gitaristi Richard Fortus (ex-Guns N’ Roses) i David Lowy (Red Phoenix, Mink and Doc), basista Marco Mendoza (ex-Thin Lizzy, Whitesnake), klavijaturista Dizzy Reed (ex-Guns N’ Roses) te bubnjar Brian Tichy (ex-Whitesnake, Billy Idol, Foreigner, Ozzy Osbourne).

Istoimeni debi album snimljen je za samo dve nedelje u Los Anđelesu, a za produkciju je bio zadužen čuveni multi-instrumentalista John Fields. Ko-autor prvog singla s ploče bio je Slash koji je takođe učestvovao na snimanju.

Sledeće godine grupa je krenula na turneju po Australiji i Novom Zelandu kao specijalni gost bendovima ZZ Top i Aerosmith. Nakon ovoga usledio je nastup na Rockstar Energy Drink Uproar Festivalu sa grupama Jane’s Addiction i Alice in Chains.

U februaru 2014. bend kreće na prvu samostalnu turneju po Australiji. Iste godine The Dead Daisies svira sa grupama Bad Company/Lynyrd Skynyrd na američkoj turneji.

Tokom leta 2014. The Dead Daisies objavljuju EP ‘Face I Love’ s četiri nove pesme ‘Face I Love’, ‘Angel In Your Eyes’, ‘Your Karma’ i obradom ‘Helter Skelter’ grupe The Beatles.

Krajem februara ove godine The Dead Daisies postaju prvi zapadni rock band koji svira na Kubi nakon što je Obamina administracija uspostavila trgovinske veze i postaju deo istorijske kulturne razmene kao gosti kubanskog Ministrastva kulture.

Pesme za drugi album pod nazivom ‘Revoluciòn’ napisane su i snimljene tokom četiri nedelje u Sidneju. Sa završetkom snimanja novog albuma i njegovim najavljenim izlaskom, grupa The Dead Daisies potvrdila je svoj rastući renome velike koncertne rock atrakcije, a u prilog ovoj tvrdnji je i nastup sa legendarnim KISS na ovogodišnjoj junskoj turneji po Evropi.

Podsetimo, karte za ovaj spektakl u prodaji su putem Eventim mreže, i to po sledećem cenovniku: Parter: 2.500, Tribine: 2.990 i Fan pit: 3.500 dinara (ograničeno na 1.000 ulaznica).

whitesnake-beograd

(SMP)

Komentari