Welicoruss je sibirski symphonic/pagan black metal bend, koji se isključivo deklariše kao srpsko/rusko/češka formacija. U njihovim redovima je i naše-gore-list, gitarista Gojko Marić, a ove godine i srpska publika biće u prilici da ih vidi na Explosive bini na Exitu.

Sastav je upravo objavio novi album Аз Есмь, i prema rečima Gojka Marića, veoma se raduju prvom nastupu u Srbiji.

– Na Exitu očekujemo isto što i na ostalim festivalima. Ludu publiku koja je spremna za kvalitetan headbanging, popiti po koje dobro pivo, upoznati nove ljude i sresti fanove! Nadamo se da će ljudi uživati u našem nastupu, isto koliko i mi na bini, a takođe se nadamo i novim fanovima koji će nas ubuduće pratiti i uživati u našoj muzici. Ukratko, želimo da našu poruku razume što više ljudi, odnosno da je osete kroz muziku koju izvodimo – rekao je Marić za SMP.

Prema njegovim rečima, ovo će biti drugi nastup Welicorussa na Balkanu.

– Svakako nam je u planu da dolazimo češće. Naš prvi koncert u regionu Balkana održan je u Sloveniji i pamtimo ga kao odličan. Sada smo mnogo uzbuđeni zbog predstojećeg nastupa na Exit festivalu – kaže naš sagovornik.

welicoruss-gojkomaric

S obzirom da ne srećemo svaki dan bend iz Sibira u čijim redovima je i jedan Srbin, pitali smo Gojka odakle on u toj priči.

– Rođen sam u Beogradu i živeo sam tu do rata. Nakon završetka istog, preselio sam se na Kipar. Tamo sam se i zainteresovao za muziku. Dobar deo života sam proveo učeći da sviram na različitim instrumentima, što me je i dovelo do ovog gde sam sada. Trenutno svi iz Welicorussa živimo u Pragu, što nam dozvoljava da mnogo lakše sviramo turneje po Evropi – rekao je on.

Podsetimo, Exit festival biće održan od 9. do 12. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu, a imena bendova koji će da nastupe na najčvršćoj bini festivala, pogledajte ovde.

(SMP)

Komentari