Humanitarni koncert pod nazivom „Sviramo za Lotketa“, biće održan 3. marta u klubu Fest u Zemunu. Reč je o prvom u nizu humanitarnih koncerata na kojima će se skupljati sredstva za lečenje Zorana Lalovića Lotketa, pevača po mnogima najboljeg srpskog hard ‘n’ heavy sastava svih vremena, Kraljevskog Apartmana.

Tom prilikom, nastupiće: Rambo Amadeus, Dado Topić, Atomsko Skrovište, Đorđe David & Death Saw, Bane Jelić (Osvajači), Dražen Vega i BlekBox.

Početak koncerta najavljen je za 20 časova, a ulaznica košta 400 dinara. Kako saznajemo, na koncertu će takođe biti postavljena i kutija za dobrovoljne priloge.

„Lotke je, nažalost, 2014. godine oboleo od teške bolesti. Odmah je krenuo sa terapijama. Situacija danas nije povoljna, jer su lekovi, koji su potrebni Lotketu, izrazito skupi“, saopštili su organizatori ove akcije.

Naredni koncert potvrđen je već za 10. mart u klubu Danguba u Beogradu, kada će, prema najavama, takođe da nastupi veći broj izvođača, Lotketovih prijatelja.

Zoran Lalović Lotke je producent, vokal i jedan od osnivača beogradske heavy metal grupe Kraljevski Apartman. Rođen je 1949. godine u Beogradu. Pored produciranja albuma i pevanja, Lotke je takođe autor mnogih tekstova pesama Kraljevskog Apartmana: „Gore digni glavu“, „Oprosti mi“, „Jesen“, itd. Njegov način interpretacije, boja glasa i harizma koju poseduje, nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Sa Kraljevskim Apartmanom do danas je snimio pet studijskih albuma.

(SMP)

Komentari