Kragujevački sastav Motorcharge, u čijim redovima su sadašnji i bivši članovi benda Deadly Mosh, uveliko radi na debi albumu, koji bi, prema najavama, trebao biti realizovan do leta!

Grupa je osnovana 2014. godine i čine je pevač i basista Miloš „Priestkiller“ Stošić, gitarista Predrag Milanović te bubnjar Bora Petrović. Ekipa je već snimila jedan EP, i to u kragujevačkom „Češnjak“ studiju i shodno tome, miks i mastering potpisuje Saša Vujić aka Vuja (KBO!, Trula Koalicija…).

motorcharge02– Inicijalno, bend smo osnovali Bora Petrović, inače nekadašnjii bubnjar Deadly Mosha i ja. Prvobitno sam ja trebao da sviram gitaru, ali kako nismo mogli naći adekvatnog basistu, taj zadatak je dodeljen meni, a Predrag Milanović, takođe bivši član DM i Hard Ride ulazi u bend kao gitarista. Tako nastaje Motorcharge u svom sadašnjem obliku – priča za SMP Miloš „Priestkiller“ Stošić.

Prema njegovim rečima, razlika u radu ovog benda od ostalih u koje je ova ekipa (bila) uključena, je pre svega u spontanosti i old school pristupu.

– Uđemo u studio, sviramo, probamo, ono što nam se svidi snimimo. A snimanje takođe po istom principu, ništa seckanje i lepljenje, sve odsvirano, otpevano, bez pomoći računara i programčića, sa ciljem da se zadrži organski, gotovo live feeling – kaže Miloš.

Kada je reč o uzorima, naš sagovornik ističe da je na bend najviše uticao rad legendarnih imena poput Motorheada, starog Saxona, W.A.S.P. i durgih.

– Metalci kažu r’n’r, rokeri kažu heavy metal, dodaj zrno punka, zrno bluesa i to je Motorcharge – objašnjava Stošić i dodaje da je pred bendom snimanje spota, koji bi trebao da bude objavljen tokom proleća.

Na kraju, reč-dve o pomenutom Motorcharge EP-u. Materijal je sirov, grub, nabijen energijom i reflektuje rockerski „take it, or live it“ stav. Nema tu ništa previše originalno, što nije izgleda ni bio cilj, već je sve stravično oštro i ubojito. Ako najavljeni LP bude sledio ovu muzičku premisu i ako se same ideje neznatno dorade, Motorcharge će se bez problema laktati na sve kvalitetnijoj srpskoj rock/metal sceni. Dilemu oko toga će svakako rešiti izlazak istog.

motorcharge03

Dobornamerna sugestija (sa motkom iza ćoška, i jasnom namerom, ako budu ponovili propust), ide na vizuelni identitet benda. Muzičko delanje danas, hteli mi to ili ne da priznamo ili prihvatimo, mora pratiti odgovarajući cover, fotke i gomila sitnica koje će pomoći bendu da se bije i bori za svoje mesto pod kišobranom scene. To je sada neminovnost i bitan deo opstanka.

Sve u svemu, Motorcharge je tu, mašina urla, stopala su na gasu. Slika će biti kompleta kada ovaj trio potvrdi klasu na živim nastupima (što takođe ne bi trebalo da predstavlja neki komplikovan zahvat za njih) i kada izađe dugosvirajući album. Čekamo!

(SMP)

Komentari