Heavy metalci Centurion nastupiće 5. marta u klubu Danguba u Beogradu. Biće to prvi nastup benda u srpskoj prestonici nakon skoro godinu dana pauze, a ujedno i poslednji pred ulazak u studio radi snimanja debi albuma.

Centurion će na ovom koncertu predstaviti novu autorsku pesmu, kao i svež repertoar obrada, a to veče nastupiće i bendovi BYNVA (System of a Down tribute/alternative/prog metal) i Prisoner  (speed/thrash metal).

– Prvog aprila krećemo sa snimanjem dugo očekivanog albuma prvenca. Na albumu će se naći ukupno 12 pesama među kojima se nalazi i svih pet pesama koje su objavljene na našim demo snimcima. Nećemo još uvek odavati ime albuma. <smeh> Album će biti sniman u beogradskom studiju Citadela pod producentskom palicom Luke Matkovića, koji je radio i naš prošli demo snimak „Tragedija genija“ – kaže za SMP gitarista i prateći vokal Centuriona Đorđe Luković.

Centurion je osnovan na proleće 2008. godine. Unapred određeni pravac bio je klasični heavy metal sa primesama balkanske etno muzike, kao i progressive metala. Nakon kompletiranja postave, ekipa u septembru 2009. po prvi put ulazi u studio i snima demo snimak ”Odmazda” te do kraja godine nastavlja sa nastupima po beogradskim klubovima. Sredinom jula 2010. sastav ulazi u studio Chainsaw kao i u Studio 69 i otpočinje snimanje demo EP-a Virtuelno Ognjište koji je sačinjen od nove verzije pesme „Odmazda“ kao i tri nove autorske pesme.

Krajem leta u bend dolazi novi pevač Miloš Marjanović (ex RoadBlock) i ekipa krajem godine ulazi u studio Citadela gde snima novi demo snimak. Singl ”Tragedija Genija” izlazi u formi internet izdanja krajem januara 2013. godine.

Sam kraj 2013. godine krunisan je osvajanjem nagrade publike na Beogradskom Autorskom Rok Festivalu, kao i nastupom na nacionalnoj televiziji u sklopu specijalne epizode emisije “Bunt“ posvećene BARF-u. Tokom 2014. godine, bend namerno smanjuje koncertnu aktivnost kako bi se koncentrisali na završavanje materijala za album prvenac.

U postavi Centuriona danas su pevač Miloš Marjanović, gitaristi Vladimir Živković i Đorđe Luković, basista Stefan Dragović te bubnjar Dušan Mitrović.

(SMP)

Komentari