Nemački heavy metal sastav Attic, uz podršku naših snaga, bendova The Father of Serpents i Thundersteel, u okviru svoje turneje održaće dva koncerta u Srbiji, i to u Beogradu i Novom Sadu.

Beogradski koncert biće održan 24. maja 2015. godine u Domu omladine, dok će dan kasnije ovaj trojac da nastupi u klubu The Quarter u Novom Sadu.

Attic su relativno mlad heavy metal bend. Od kada su se pojavili na sceni 2010. godine odmah su pridobili veliki broj fanova, posebno među sledbenicima King Diamonda, pošto svoj zvuk temelje baš na liku i delu kultnog Kralja. Nakon izlaska prvog EP-a, bend ubrzo potpisuje za čuveni VAN Records i stvari se razvijaju vrtoglavom brzinom. Sastav izdaje album The Invocation koji je do sada više puta rasprodat u raznim tiražima i postaje nezaobilazna stavka svih metal klubova, kao i festivala.

The Father of Serpents smo vam nedavno predstavili na našim stranicama, a reč je o trenutno možda i jedinom aktivnom srpskom doom metal sastavu. Iako je reč o novom bendu, ekipa koja ga čini nije „nimalo naivna“ – tu su članovi bendova Tamerlan, Awaiting Fear, The Hell i Rain Delay. Ovaj koncert biće im vatreno krštenje, a pomenimo i to da je grupa upravo izbacila prvi zvanični video spot, te ga pogledajte ispod.

Novosađani Thundersteel će se na oba koncerta predstaviti tradicionalnim heavy metal zvukom, a povod za to, pored njihove fenomenalne žive svirke, biće i promocija debi albuma The Exorcism koji će se uskoro pojaviti u prodaji na limitiranom CD izdanju, o čemu je SMP već pisao.

Ulaznice za ove koncerte biće puštene u prodaju 1. maja po ceni od 600 dinara (Felix shop Beograd, Mungos shop Novi Sad), dok će na dan koncerta koštati 800 dinara.

Ne propustite priliku da uživate u „Teškom pokletom metalu“, kako su to efektno najavili organizatori koncerta, Serbian Hellbangers.

(SMP)

Komentari