Vršački metal sastav Bite kraj 2014. dočekuje u novoj postavi – u sastavu više nisu gitarista Bojan Tiodorović i pevač Nenad Bakalas, koji su zbog privatnih obaveza napustili sastav nakon nastupa na festivalu Tower Rock Fest u vršačkom Domu omladine početkom septembra.

Time je budućnost ovog zanimljivog i kvalitetnog thrash metal sastava ozbiljno dovedena u pitanje.

Ipak, početkom decembra, zamena na mestu frontmena je pronađena u vidu Bojana Mitrovanova Kineza – tokom devedesetih člana lokalnih grupa Mortz i The Lovers Band, a tokom poslednjih godina omiljenog cover benda Joe Lugano.

– Malo smo radili ove godine, što je na kraju imalo negativan rezultat, skoro pa raspad benda. Takođe, sve je teže bilo usklađivati privatne obaveze svih članova sa probama i radom na snimanju novih pesama a, izvesno, i stilsko pomeranje koje je uticalo da Bojan i Nenad napuste sastav – pojasnio je novonastalu situaciju vođa benda Bite Goran Stojković.

Prema njegovim rečima, pred Biteom je nekoliko zanimljivih koncerata.

– Ono što trenutno imamo u najavi, što se tiče nastupa, je: B.A.R.F. klub „KB“ Požarevac, klub „Soho“ Kosovska Mitrovica tokom decembra i festival Vetrograd u januaru, gde ćemo ujedno biti na kompilaciji vršačkih autorskih bendova koja je u pripremi. Što se tiče Kineza, našeg novog pevača, imali smo prve probe i jako se dobro uklopio. Pesme sada imaju drugačiju notu a bend je definitivno od izdavanja prvog EP „Alternation of Reality” pa do danas promenio i zvuk i žanr. Najnoviji materijal je neki, nazovimo, alternative noise – istakao je Stojković i dodao da Bite planira da uskoro uradi još tri nove pesme, te da sredinom januara uđe u studio, nakon čega se očekuje i snimanje spota.

Bite danas čine pevač Bojan Mitrovanov Kinez, pevač i gitarista Goran Stojković, pevačica i basistkinja Vanja Bubalo, te bubnjar Vladan Petrović.

(SMP)

Komentari