Povodom prvog rođendana, banjalučko udruženje BL BOOM Alter-Culture Association objavilo je kompilaciju Vehemence Volume I, na kojoj se nalaze 24 pesme metal, HC i punk bendova iz Republike Srpske i Federacije BiH.

Ovom kompilacijom udruženje je najavilo i novi segment svog delovanja, a to je izdavačka aktivnost koja će biti realizovana pod imenom BL BOOM Records.

– Cilj ove kompilacije, a i BL BOOM Records projekta jeste da predstavi domaću alternativnu muzičku scenu na što bolji i lepši način, ali ne samo našoj javnosti već i ostatku sveta. Iz tog razloga je kompilacija dobila ime na engleskom jeziku. Sama reč VEHEMENCE znači žestina, imenica koja najbolje opisuje sabrane pesme u ovom izdanju kompilacije. Sve pesme na ovoj kompilaciji su ili još neobjavljene sa tek nadolazećih albuma, ili su pesme koje su bile objavljene u toku ove ili prošle godine. Starijih pesama nema s razlogom, jer je cilj bio da se predstave što novije pesme – kažu u ovom udruženju, te dodaju da je kompilacija dostupna isključivo u digitalnom izdanju na BL BOOM Records BandCamp profilu.

– Ona se može besplatno skinuti, iako postoji opcija „name your price“. Ukoliko želite da donirate određenu sumu novca ovoj kompilaciji, potrebno je jednostavno da ukucate bilo koji iznos koji želite i da pratite dalja uputstva. Sav prihod stečen od ove kompilacije će biti ravnomerno raspoređen među bendovima koji su učestvovali – naglašavaju iz BL BOOM-a.

Bendovi čije su pesme na kompilaciji su: Brainswitch, Misery Crown, Essence of Black, As I Fall, XEPER, My Last Suicide, Festival of Mutilation, Life And Death, Cornix, Dozër, Uvijek Drugi, POPIK, 95th Division, Statement of Hate, Salvation, Nula Plus, Perishment, Violent Aggressor, Hetrem, Disparity, Man Down, Flintstoners, Mother’s Chainsaw i Benefit.

(SMP)

Komentari