Gitaristi Dragiša Đorđević Giša i Siniša Prodanović Sile odlučili su da posle sedam godina aktivnog rada napuste beogradski sastav Atlantida zbog privatnih obaveza i želje za posvećivanjem solo karijerama, navedeno je na sajtu Atlantide.

“Obojica su ostavili neizbrisiv trag u dosadašnjem radu benda. Giša je na poslednja dva albuma aktivno učestvovao u stvaranju prepoznatljivog zvuka i bio autor nekih od najboljih Atlantidinih pesama. Sile, sa druge strane, je osoba bez koje nijedno putešestvije ne bi bilo isto!”, saopšteno je iz benda.

Svojim dojučerašnjim saborcima i svim Atlantidinim fanovima Giša poručuje:

– Nakon više od sedam godina provedenih u Atlantidi, došlo je vreme da se rastanemo. Prethodnih sedam godina predstavljalo je jedno veliko životno iskustvo i kroz tih sedam godina prošli smo kroz neke nezaboravne trenutke koje ću verovatno pamtiti do kraja života. Biti deo Atlantide je predstavljalo pravo zadovoljstvo i bilo je sjajno deliti binu sa svim ljudima koji su prošli kroz ovaj bend, a posebno sa Nemanjom, Siletom i Markom. Hvala svima koji su podržavali dosadašnji rad benda i nadam se da ćete nastaviti sa time i u budućnosti, jer ovi momci to zaista zaslužuju. Nemanji, Marku i Vedranu želim sve najbolje u daljem radu.

Sile je dodao da trenutno želi da se posveti solo karijeri, te je takođe iskoristio priliku da se zahvali ostatku benda i poželi im sve najbolje u daljem radu.

Što se budućnosti Atlantide tiče, ekipa je istakla da aktivno traži novog gitaristu, te da ovo ne znači i kraj benda.

– Velika nam je želja da nastavimo sa radom. Atlantida je i ranije imala velike promene u postavi, ali se uvek okretala budućnosti i grabila ka novim pobedama. Nikada nije lako kada dođe do ovakvih situacija! Živimo u zemlji gde je teško baviti se rock muzikom i neretko dolazimo do preispitivanja želje za bavljenjem rokenrolom i pitanjem materijalne egzistencije. Znam da će Giša i Sile uvek biti tu za nas ako zatreba! Ovim putem im se zahvaljujem na svemu što su učinili za Atlantidu i želim im sve najbolje u nastavku njihovih karijera – rekao je pevač Atlantide Nemanja Savić.

(SMP)

Komentari