Članovi nekoliko kragujevačkih bendova osnovali su tribute bend popularnom američkom sastavu Killswitch Engage, pod nazivom Tribute to the Fallen.

U postavi ovog nesvakidašnjeg tribute benda su pevač Milan Mimmy Kostadinović (Violet), gitarista i pevač Nemanja Adamović (Black Crown Empire), gitarista Miloš Miletić (Forever Storm), basista Duško Djed Jovanović (BoneYard, Black Crown Empire) te bubnjar Vuk Stefanović (Forever Storm, Black Crown Empire).

Ideja za Killswitch Engage Tribute bend nastala je početkom 2014. godine, ali tek kasnije (u junu) ekipa ulazi u studio i počinje sa aktivnim probama.

Tribute to the Fallen je spojio članove četiri kragujevačka benda da prvo, kako kažu, iz zezanja krenu da obrađuju pesme jednog od svojih omiljenih bendova. Međutim, cela priča je dobila ozbiljniji ton, pa sad planiraju još nastupa po Srbiji, kao i autorske pesme.

Prva svirka zakazana je za petak, 28. novembar 2014, a mesto dešavanja je kragujevački Dom omladine uz ulaz od simboličnih 150 dinara.

– Zašto baš Killswitch Engage? Mogu da pričam samo u svoje ime. <smeh>  Od svih metal bendova na sceni KsE mi se izdvojio u startu celom atmosferom u pesmama, sa puno snage i stava „pravo u glavu“, a opet sa dosta melodija. Sve je to pojačao album The End of Heartache, kao i DVD, posle kojeg sam bio u fazonu „ok, ovo je najveći metal bend za mene“ – kaže za naš portal pevač benda Milan Mimmy Kostadinović.

Više informacija potražite na zvaničnoj Facebook stranici.

(SMP)

Komentari