Conquer Divide, „sve-ženski“ metal sastav iz Detroita (USA) u čijim redovima je i Banjalučanka Tamara Tadić, objaviće debi album za Artery Recodings.

Ugovor je potpisan krajem oktobra, a album će biti uskoro gotov i objavljen početkom sledeće godine, za kada ovaj sastav najavljuje turneju i festivalske aktivnosti.

Pitali smo Tamaru kako je došlo do okupljanja ovog sastava i odakle ona u toj priči.

tamara– Bend me je našao pre neke dve i po godine preko moje Youtube stranice, nakon čega smo počeli sa radom. Na početku nas je bilo četiri u bendu, gitaristkinja Kristen, basistkinja Sarah, pevačica Suzie (scream vokal) i ja na bubnjevima. Bend je stacioniran u Detroitu, a ja živim u Sacramentu. Materijal smo uglavnom sklapali online, razmenjivali fajlove, demo snimke itd. Zbog toga nam je trebalo dve i po godine da sve sastavimo i isplaniramo kako treba – kaže Tamara.

Nakon što je postala stalna članica benda, godinu i po dana kasnije ekipi se pridružila još jedna pevačica, Kia (clean vokal) iz Njujorka.

– Radili smo audicije preko Youtubea i lično… Iskreno, bio je to dug put da se ekipa kakvu smo svi oduvek želeli, sastavi. Poslednja članica benda koja nam se pridružila je Izzy (solo gitara), ona je iz Londona. Pre godinu dana objavili smo prvi singl „Eyes Wide Shut“, koji je privukao pažnju medija i izdavačkih kuća, da bismo, eto, ugovor i definitivno potpisali 28. oktobra – priča Tamara.

Više informacija o bendu dostupno je na zvaničnim Facebook i Youtube stranicama, a novi singl eksplozivnih devojaka poslušajte ispod:

(SMP)

Komentari