Nakon sedam godina postojanja i dva studijska albuma, od kojih je drugi 8, objavljen početkom godine, popularni novosadski stoner metalci Concrete Sun, najavili su prestanak sa radom, saznaje ekskluzivno SMP.

– Nažalost, privatni životi nam u ovom trenutku ne daju previše prostora za našu prvu ljubav, muziku. Ne moram da ponavljam dosadne priče, znate u kakvoj državi živimo. Concrete Sun će poslednja dva koncerta održani u Sofiji 29. novembra sa Smallman, a za Novi Sad se trenutno pregovara. Na novosadskom koncertu ćemo se ujedno i oprostiti od ljudi koji nas slušaju, na jedan normalan način, kako dolikuje. Hvala svima koji su nas slušali ili će i nastaviti da slušaju ono što je ostalo iza nas i nadam se da se vidimo na novosadskom koncertu da se oprostimo kao ljudi. Hvala svima! – rekao nam je pevač benda Strahinja Cerovina.

On je dodao da su tokom sedam godina rada, svoj pečat u bendu ostavili Zoltán Simon, Dušan Živković, Žarko Marković, Filip Đurović, Strahinja Petrović, Miloš Topić, Bojan Mijatović, kao i poslednja postava, Budimir Živković, Strahinja Stojković, Stevan Fujto, Aleksandar Savić i Strahinja Cerovina.

– Sa svima smo ostali u dobrim odnosima i to mi je posebno drago – naglasio je Strahinja i dodao da je Concrete Sun svirao na festivalima poput Exita, Szigeta, Koncerta godine, kao i u gradovima širom regiona, poput Sofije, Segedina, Zagreba, Banjaluke, Sarajeva, Beograda, Novog Sada, Kikinde, Bečeja, Bačkog Petrovca itd.

(SMP)

Komentari