Goran Baštinac, klavijaturista i kompozitor banjalučkog melodic power/prog metal sastava Heaven Rain, objavio je prvu u nizu autorskih simfonijskih kompozicija, numeru „Home of the Brave“.

Reč je o specifičnim kompozicijama epsko fantastičnog karaktera, kakve nismo u prilici da čujemo tako često na ovim prostorima.

– Planiram da svakih mesec dana „kačim“ po jednu kompoziciju na YouTube, ali isključivo u svrhu slušanja. Za ove kompozicije imam potpisan ugovor sa Londonskom muzičkom bibliotekom, tako da se ne mogu slobodno koristiti kao primenjena dela i preuzimati, jer je potrebna licenca. Takođe, u budućnosti planiram da aktivno radim na ovoj vrsti muzike, pa se nadam da ću dodatno da proširim opus. Iskoristio bih priliku da se zahvalim svom starom drugu Nebojši Lakiću na odlično urađenom art coveru ovog serijala mojih kompozicija – kaže za SMP Baštinac.

On je dodao da eventualni koncerti na kojima bi ove pesme bile predstavljene trenutno nisu u planu.

– U budućem periodu nije isključeno da se realizuju i koncerti ako bi se neke kockice posložile. Bilo bi to svakako zanimljivo iskustvo – kaže Baštinac.

(SMP)

Komentari