Beogradsko-novosadski sastav Groteska objavio je spot za pesmu “Dan više”, te najavio novi album “Podzemne vode”.

Album je snimljen u Arch Sound studiju pod producentskom palicom Igora Lončara, a ekipa je trenutno u potrazi za izdavačem.

– Zadovoljni smo produkcijom, mada moram reći da nama to nije nikad bilo najvažnije, smatram da dobre pesme dobro zvuče i na manje kvalitetnim snimcima… Neke od svojih najomiljenijih bendova sam prvi put čuo na veoma lošim snimcima. Svakako, neki standard treba da se poštuje zbog celokupne scene. Važno nam je samo da ovaj album dođe do što više ljudi – kaže za SMP gitarista benda Predrag Rava.

Inače, Groteska je osnovana 2006. godine, sa idejom da razvija muzički pravac na koji su donekle uticali neki od dark metal i gothic rock bendova. Sviraju mračnu, ali melodičnu muziku. Teme pesama su aktuelne, ali se rimuju i sa nekim dalekim vremenima. Izbegavajući trend banalnih i pojednostavljenih refrena, duboki lirski ton je standard koji je Groteska stavila ispred sebe.

2011. godine, objavili su album “Minut tišine” za Dark Revolution. Nastupali su u zemlji i regionu, a specifično za bend je i akcenat na konkretnijoj promociji kroz video radove.

Spot za pesmu “Dan više” pogledajte ispod, a pomenimo i da će Groteska da nastupi uživo u novosadskoj Crnoj kući (CK13) 8. novembra, zajedno sa bendovima By-Pass i Dreddup. Više detalja potražite na Facebook eventu.

(SMP)

Komentari