Beogradski metal sastav Kuga započeo je snimanje dugo očekivanog drugog albuma „Vatra u nama“.

Album se snima u studiju „So What“ u Beogradu, i na njemu bi, prema informacijama iz tabora benda, trebalo da se nađe devet pesama. Izdavač trenutno nije poznat, a članovi Kuge pominju da bi to mogla biti izdavačka kuća Sade Records, koja je ranije objavila debi album Kuge, „Najcrnje noći„. Zvanična promocija albuma se očekuje najkasnije do proleća 2015. godine.

Kuga snima album u sledećoj postavi: Bojan Ljiljak – vokali, Marko Žegarac – gitara , Andrija Grozdanović – gitara , Miloš Pavlović – bas gitara i Nikola Zorić – bubanj.

Pored standardnog kvarteta Kuge, koja funkcioniše u ovom sastavu od 2005. godine, na novom albumu se pridružio i drugi gitarista Andrija Grozdanović. Na albumu će gostovati jos nekoliko poznatih muzičara.

Kuga je heavy/thrash metal bend koji vredno radi u kontinuitetu više od 10 godina, počev od 2003. godine kada su prvi put nastupili pod ovim dobro poznatim imenom.

Momci iz benda najavljuju pomak u odnosu na prvenac „Najcrnje noći“ kako u produkcijskom, tako i muzičkom smislu, i nadaju se da će album naići na odličan prijem kod ljubitelja heavy/speed/thrash metala.

(SMP)

Komentari