Kikindski mosh metalci Downstroy ovih dana proslavili su prvih 10 godina postojanja. Sastav uveliko sprema novi album, a ispred njih je nastup u Novom Sadu 24. oktobra, zajedno sa bendovima Emergency Gate, Noctiferia te domaćim snagama Putrid Blood.

Pevač benda Darko Živković kaže da je obeležavanje prve decenije Downstroya proteklo odlično i u prijateljskoj atmosferi.

– Svirali smo sa većinom bivših članova, a opšte oduševljenje je izavao Mića Kovačević iz Miligrama, koji je zasvirao sa nama nakon punih sedam godina (smeh). Inače, sa Mićom smo svojevremeno nastupili i na Wacken Open Air festivalu, zahvaljujući pobedi na Ex-YU WOA Metal Battleu – kaže Darko.

Prema njegovim rečima, bend je uvežban i raduje se koncertu u vojvođanskoj prestonici.

– U Novom Sadu ćemo da otprašimo kratak, ali sladak set i potrudimo se da ostavimo što bolji utisak na strane bendove, kako bismo možda i u budućnosti sarađivali. Čast je svirati pred Noctiferiu, smatram ih za jedan od najkvalitetnijih bendova sa prostora bivše Jugoslavije – istakao je Živković.

Šidski Putrid Blood ovih dana snima novi materijal u studiju Blaze u Beogradu, naslednik debi albuma Apsolute Profit, koji je objavljen 2012. godine za Miner Recordings.

Downstroy i Putrid Blood nastupiće kao domaća podrška bendovima Noctiferia (Slovenija) i Emergency Gate (Nemačka), čiji je koncert ranije najavljen za 24. oktobar u novosadskom klubu The Quarter.

Ulaznice su u prodaji po ceni od 600 RSD (Mungos Shop Novi Sad), a biće nabavljive i na dan koncerta na ulazu u klub.

(SMP)

Komentari