Nemački melodic death metalci Emergency Gate, te industrial/death metal veterani iz Slovenije, Noctiferia, nastupiće 24. oktobra u klubu The Quarter u Novom Sadu. Početak u 20 časova, ulaz 600 dinara!

Organizatori koncerta, MH Concerts i Serbian Hellbangers, najavili su da će u narednom periodu biti objavljena imena još nekoliko bendova koji će da se pridruže programu.

Nemci Emergency Gate iza sebe imaju pet studijskih albuma. Bend je svoju verziju melodic death metal zvuka svirao širom scene dok je najznačajnija turneja u njihovoj karijeri bila ona koju su odsvirali sa Kreator i Eluviete. U Novi dolaze u sklopu promocije najnovijeg studijskog albuma Infected koji će se u prodaji pojaviti 26. septembra.

Noctiferiju nije potrebno posebno predstavljati – veterani slovenačke metal scene aktivni su od 1996. godine i iza sebe imaju pregršt studijskih izdanja, bezbroj odsviranih solo i zajedničkih turneja širom Evrope, od kojih su najznačajnije bile one sa: Mayhem, Marduk, Kataklysm, Malevolent Creation, Immolation i mnogim drugim. Bend će u Novom Sadu da promoviše novi studijski materijal, te uopšte prirediti dinamičan koncert prepun brutalno energične blende industrial metal zvuka.

Karte će biti puštene u pretprodaju 15. septembra (Mungos shop), a ovaj koncert je zvanična promocija najvećeg slovenačkog i regionalnog metal festivala – Metal Days 2015.

(SMP)

Komentari