Niški alter metal sastav Styptic objavio je debi album Noesis za Black Planet Records.

Na albumu se nalazi 11 pesama, a moguće ga je u digitalnom formatu besplatno preuzeti ovde, dok će CD izdanje istog da se pojavi u prodaji tokom narednih meseci, pod okriljem Miner Recordingsa.

Noesis je snimljen u studijima „Underground“ i „Devotion Studios“ u Beogradu, a kao producent albuma potpisan je Marko Živanović (Devotion Studios).

Tokom svog višegodišnjeg rada, Styptic je objavio dva EP izdanja, jedan singl i nekoliko video-spotova, a iza sebe ima i veliki broj nastupa širom Srbije. Zbog specifičnosti muzičkog izraza, kao i zbog pesama na engleskom jeziku, Styptic je stekao zavidan broj poštovalaca i izvan granica Srbije zbog čega im je, kako kažu iz benda, cilj da se u narednom periodu više posvete promociji svoje muzike u inostranstvu.

U međuvremenu uveliko pripremaju materijal za naredni album. U narednim mesecima se, pored CD izdanja Noesisa, od Styptica može očekivati i jedan novi singl, video za neke od pesama sa aktuelnog albuma, kao i koncertna sezona čiji je početak tempiran za oktobar ove godine.

Više o bendu Styptic možete naći na njihovoj Facebook stranici, a možete ih pratiti i na YouTubeu, kao i na društvenim mrežama Twitter, My Space i ReverbNation. U pripremi je i zvanična web prezentacija benda na adresi Stypticband.com.

(SMP)

Komentari