Ljubitelje death metal zvuka sigurno će da obraduje vest da nam 8. oktobra u goste dolaze švedski sastavi Entombed A.D i Grave!

Koncert će biti održan u Domu omladine Beograda, a karte će u pretprodaji (15- avgust, Felix Shop Beograd, Mungos Shop Novi Sad) da koštaju 1.600, a na dan koncerta 2.000 dinara.

Entombed A.D. čine četiri člana legendarnog švedskog death metal sastava Entombed – pevač Lars Goran Petrov, gitarista Nico Elgstrand, basista Victor Brandt i bubnjar Olle Dahlstedt, i pod tim imenom će 5. avgusta da objave album Back to the Front za Century Media Records.

Ekipa je u više intervjua istakla da će pomenuti album u potpunosti da zadovolji fanove Entombeda, što je u neku ruku i logično, jer je album originalno trebao da bude objavljen od strane benda Entombed, da bi, nakon neobičnih turbulencija u postavi, na kraju ipak bio „pripisan“ bendu sa novim imenom, Entombed A.D.

Grave uživaju kultni status na death metal sceni. Sastav je osnovan 1986. godine, i iza njih je deset studijskih albuma, od kojih je poslednji Endless Procession of Souls objavljen 2012. godine. U postavi Gravea danas su pevač i gitarista Ola Lindgren, gitarista Mika Lagren, basista Tobias Cristiansson te bubnjar Ronnie Bergerstahl.

(SMP)

Komentari