Banjalučki power/prog metalci Heaven Rain postavili su Youtube novi singl „The Stormchild“. Reč je o prvom studijskom snimku nakon albuma Second Sun iz 2012. godine.

Pesma je snimljena u Digital Boyler studiju u Banjaluci kod Ninoslava Dobijevića Tikija, a miks i master potpisuje Dušan Svilokos (Trigger).

– Novi singl se dosta vremena „kuvao“ u našim glavama i na probama, ali finalno testiranje smo izvršili na nekoliko svirki, pa kada smo konačno bili zadovoljni sa svim, odlučili smo da je snimimo. Kada smo preslušavali radnu verziju pesme kod mene, Miona je bila posebno inspirisana, pa je ona uradila tekst na moje deonice i muziku. Finalno aranžiranje smo vršili na probama, tj. ganjali smo koje sve kombinatorike najbolje zvuče i šta se nama najviše dopada – rekao je za SMP klavijaturista benda Goran Baštinac.

Prema njegovim rečima, nova pesma zadržala je recepturu ubedljivih i zaokruženih tema i jasnih blokova, kao što je to slučaj sa prethodnim pesmama zabeleženim na dva studijska albuma.

Nastup na Beer Festu

– Generalno gledano, malo više smo se razigrali na ovoj pesmi, da ne kažem poigrali, neke stvari smo obrnuli, tipa refren koji je dosta silabičan u odnosu na naše prethodno raspevane refrene – kaže Goran kroz smeh.

Bend će priliku da promoviše novi singl imati već 20. juna na Beer Festu u Banjaluci.

– Nakon Beer Festa, pesmu ćemo nastaviti da promovišemo na domaćem terenu, a za inostranstvo će se pobrinuti naša distro-izdavačka kuća MusicBuyMail iz Nemačke sa kojom i dalje imamo jako dobru saradnju. Što se tiče spota, imamo par opcija na stolu, pa ćemo videti šta se da uraditi najbolje – zaključio je Goran.

Heaven Rain iza sebe ima dva studijska albuma, Far and Forever iz 2008. (Moonwolf Records) te Second Sun iz 2012 (MusicBuyMail). Grupu danas čine pevačica Miona Graorac, gitaristi Igor Dragelj i Boris Golić, klavijaturista Goran Baštinac, bas gitarista Bojan Jokšić te bubnjar Aleksandar Zrnić.

(SMP)

Komentari