Prvi (a nadamo se ne i poslednji) Srpski Metal Festival, dvodnevna smotra domaćih metal bendova, biće održan 13. i 14. juna u Domu omladine Beograda. Death metal, black metal, progressive metal, thrash metal, heavy metal… Bendovi znani i neznani, veterani i mlađe snage… Zaista, dobro osmišljena lista učesnika i pravi potez organizatora Zlabog Promotions.

Prema ranije objavljenoj satnici, prvi na binu u petak 13. juna izaćiće prog metalci A|Symmetry i to već u 19h. Od 19:40 na binu izlazi death metal ekipa The Hell (ex Awaiting Fear) a ništa nežniji nisu ni naredni sati, kada će da se smenjuju deatheri Decrepancy (od 20:20h), thrash-heavy metalci Deadly Mosh (od 21:05) i speed thrash metalci Nadimač (od 21:50). Nešto mirnije tonove i južni zvuk predstaviće Concrete Sun (od 22:45), dok je čast da zatvore prvo veče pripala legendarnim speed metalcima Bombarder (od 23:40).

Drugo veče, takođe od 19h, otvoriće alter metal sastav Styptic, nakon čega sledi black/death metal dvojac Zloslut (od 19:40) i Obscured (od 20:20). Vreme je i za tradicionalni heavy metal obojen power metal zvukom (veterani Claymore, od 21:05), te heavy thrash zvuk koji neguje Forever Storm (od 21:50). Nimalo nežan nastavak večeri pružiće nam deathrasheri Infest (od 22:45) i za kraj, black metal kult The Stone (23:40), kako je i red.

Zaista, malo je sličnih događaja u protekloj deceniji a koji su zaslužili da nose ime Srpski Metal Festival. Takođe, a što je već žalosna činjenica, premalo je sličnih smotri na kojima bismo, barem jednom-dva puta godišnje, mogli uživo da se uverimo u snagu i proverimo aktuelno stanje na srpskoj metal sceni. Tim više ovaj festival već sada zaslužuje sve pohvale, a ostaje da držimo palčeve da će i sa organizacijske strane da protekne sve u redu, te da neće biti nikakvih otkazivanja niti komplikacija sa dobro osmišljenom satnicom.

Podsetimo da je festival humanitarnog karaktera, odnosno, sav prihod ići će u fond za stradale u poplavama. Jednodnevna ulaznica u pretprodaji košta 600 din, odnosno 900 na ulazu u Dom omladine, dok je dvodnevna nabavljiva po ceni od 1000 dinara, odnosno 1300 na ulazu.

Karte su nabavljive u Felix shopu u Beogradu i Mungos shopu u Novom Sadu, a moguća je i rezervacija putem e-maila zlabogpromotions@gmail.com.

SMP vas ovom prilikom poziva da ispoštujete festival i podržite srpski metal – kako bendove veterane čiji višegodišnji rad i upornost su za svaku pohvalu, tako i mlađu ekipu koja će se, sigurni smo, predstaviti u pravom svetlu!

A N K E T A

Komentari