Šesti Jelen Demofest biće otvoren danas u 17 časova u Demofest klubu izložbom fotografija Davora Gobca pod nazivom „Oh Yeah“.

Istovremeno, u Domu omladine počeće sa radom Popart market, dok je za 19 časova na istom mestu najavljeno otvaranje izložbe „Strip Republike Srpske“.

Vrata tvrđave Kastel biće otvorena u 20 časova, a od 21 čas publici će se predstaviti prvi deo takmičarskih bendova. Uslediće potom nastup bendova Dede Putra iz Bihaća, te Dubioze Kolektiv i S.A.R.S.-a. After parti počinje u 1:30, a publiku će do 4 sata da zabavlja DJ Xonok.

jelendemofest2013_cenovnik123Portparol mtel-a Aida Halilović, na današnjoj konferenciji za novinare, istakla je da je ova kompanija uz Jelen Demofest od samih početaka, te dodala da publika može da glasa za svog favorita među takmičarskim bendovima i putem aplikacije na zvaničnoj mtel Fejsbuk stranici. Pobednički bend osvojiće „Asus“ laptop, a glasanje traje do 19. jula u ponoć.

Novinarima se na konferenciji obratila i PR menadžer Apatinske pivare Sanja Ivaniš, rekavši da su Jelen pivo i Apatinska pivara i ove godine podržali Demofest, te da će ta podrška da se nastavi i u narednom periodu.

Brankica Stojanović, portparol Demofesta, izrazila je zahvalnost Kancelariji specijalnog predstavnika Evropske unije u BiH, koja je ove godine pružila podršku Demofestu. Sa druge strane, dodala je da, uprkos očekivanjima, Vlada RS i Predsednik RS ove godine nisu izašli u susret festivalu.

Podsetimo, Jelen Demofest traje tri dana, a ulaz na sve festivalske sadržaje je besplatan. Više informacija i detaljan program potražite na sajtu festivala.

Festivalska valuta – Beton

I ove godine Jelen Demofest imaće svoju valutu, a ona se ovoga puta zove Beton.

– Jedan beton vredi 2,5 KM, a svake večeri očekuje vas novi izgled naše valute. Beton se, dakle, može iskoristiti samo ono veče kada je i kupljen. Moguće ga je zameniti samo u menjačnici na tvrđavi Kastel u toku trajanja večernjeg programa – saopštili su organizatori festivala.

Cene pića na festivalu možete videti na plakatu,

(SMP)

Komentari