Mladenovački black metal ratnik Bethor i prateći mu bend, nastupiće na Invasion from the East festivalu, koji će biti održan na jesen u Nišu! Novi album u pripremi!

Kako SMP ekskluzivno saznaje, Bethor trenutno sprema novi album Propoved, koji će, prema rečima frontmena benda, biti „najcrnji od svih mogućih Bethorovih albuma“. Koliko je ta izjava ozbiljna, zna svako ko se u prošlosti susreo sa bilo kojim izdanjem opakog metalca iz Mladenovca.

„Na novom albumu će se, između ostalih, naći pesme ‘Anarchia Diaboli’, ‘Raping the Mother of God’, ‘Endorcism’ – da ti pojasnim ovaj naziv, to je suprotno od egzorcizma, a bukvalni prevod bi bio uterivanje đavola. Za sada je još sigurno da će na spisku pesama biti ‘Ferir’ i ‘Hellhala’ sa albuma Amitra, a na ostatku materijala se još radi. Većina tekstova je iz Nekronomikona, prizivanja, vračanje i ostalo, a koristiće se malo i enohijanski. U svakom slučaju, album Potonja je bio gadan, ali Propoved će biti još gadniji“, rekao nam je Bethor.
Luđi nego ikad!

Prema njegovim rečima, razlog za višegodišnju pauzu u radu benda su problemi sa zdravljem, i drugi faktori lične prirode.

„Kako bilo, sada sam skupio snagu i luđi sam nego ikad“, kaže Bethor.

Još jedna zanimljiva novost vezano za bend Bethor je da će albumi Bewitchment of Mortal Agony, Demogorgon i Potonja biti reizdati na pločama za Miner Recordings.

bethor-bewitchment-of-mortal-agony231„Prvo reizdanje će biti Bewitchment of Mortal Agony, na kojem će se naći i bonus pesma ‘Overturn’, koja je snimljena 2010. godine, ali nikada nigde nije objavljena. LP će ekskluzivno biti objavljen za Miner Recordings, a više informacija biće poznato uskoro“, kaže naš sagovornik, i dodaje da će potom da uslede i remasterizovana reizdanja albuma Demogorgon i Potonja, ovoga puta pod nazivom Bethor, takođe u LP formatu.

Povratak tame i zla

„Self titled izdanje Bethor je deo albuma Potonja, sa nekim izmenama i bonus numerom ‘ Utux Xul ta Ardata’, a gitarista Vermis će gostovati kao vokal na jednoj pesmi, pošto su prva dva pomenuta albuma snimljena u one man band varijanti, a treći, Potonja, odradili smo samo bubnjar Uroš Smiljanić, i ja, sve ostalo“, objasnio je.

Koncert u Nišu, prema njegovim rečima može predstavljati povratak tame i zla.

„Nadam se da će to ujedno biti i promocija albuma Propoved“, zaključio je Bethor.

Postavu benda, pored Bethora na vokalima, danas čine gitarista Vermis (Terrorhammer, Kawir), basista Šilja (Anality) te bubnjar Uroš Smiljanić (Acroholia).

Iz Miner Recordingsa stigla je informacija da se Invasion from the East turneja nastavlja, te da će publika u Nišu, Kragujevcu, Jagodini, Kruševcu, Smederevu i Beogradu, u periodu oktobar / novembar, biti u prilici da vidi brojne domaće i regionalne metal bendove sa kojima je Miner ostvario, ili planira da uspostavi saradnju.

Miner aktivnosti pratite na zvaničnoj Facebook stranici.

(SMP)

Komentari