Srpski thrash metal kult Heller, po svemu sudeći, vraća se na scenu!

Ekipa je na svojoj Facebook stranici okačila snimak sa probe koja je održana pre nekoliko dana, uz komentar „Slabo se vidi, pa da kažemo: Attila, Čvora, Žmegi, Dane, Miller“.

Reč je, svakako, o muzičarima koji su ostavili najviše traga u ovom bendu – gitaristi Ljubomiru Milojkoviću Attili, basisti Dejanu Čvoroviću Čvori, pevaču Senadu Prašoviću Žmegiju, gitaristi Zoranu Dankovu Danetu te bubnjaru Milleru.

Na prilično aktivnoj Facebook stranici, bend je okačio i pregršt materijala sa kraja osamdesetih i početka devedesetih, a tu je i nova slika na kojoj vidimo pomenutu ekipu na okupu.

Heller je osnovan 1985. godine, i važi za pionire srpskog i jugoslovenskog thrash metal zvuka, a istoimeni debi album objavljen 1989. godine (Ghost House Records) ostao je zapamćen kao prvi metal album ekstremnog usmerenja snimljen u bivšoj Jugoslaviji, i jedan od prvih te vrste u jugoistočnoj Evropi.

Tokom 1993. godine, sastav je snimio demo snimak nazvan jednostavno Demo Tape, i kao takav objavljen je na kaseti za Take it or Leave it Records. Posle tog snimka, bend prestaje sa radom.

Reizdanje prvog albuma pojavilo se 2003. godine zahvaljujući Rock Express Recordsu, a na njemu se našlo i nekoliko bonus pesama.

Pratićemo razvoj situacije, a ovom prilikom SMP im želi srećan povratak na scemu! \m/

(SMP)

Komentari