Novosadski doom metal sastav Tales of Dark…, za mnoge najbolji srpski bend u pomenutom žanru svih vremena, snimio je spot za pesmu „Prah“, koja je objavljena na kompilaciji Vreme brutalnih dobronamernika. Bend je najavio i povratak na scenu, te novi album koji je u pripremi!

Podsetimo, Vreme brutalnih dobronamernika je CD izdanje na kojem su učešće uzeli srpski rock i metal bendovi, koji su napisali muziku na stihove beogradskog pesnika, novinara i kolumniste, Milana B. Popovića. Tales of Dark… je za tu priliku izabrao pesmu „Prah“, i komponovao više nego efektnu numeru koja se izdvaja kao jedan od najboljih momenata pomenute kompilacije.

Taj CD je u međuvremenu postao diskografski raritet jer je svih 1.000 primeraka podeljeno ljubiteljima gitarske muzike i savremene poezije, a ako već niste proverili o čemu se radi, kompilaciju možete besplatno preuzmeti u mp3 formatu sa sajta Molitvatetoviranogsrca.com.

Novi album 2014. godine!

Podatak koji će svakako da obraduje sve fanove novosadskog benda i doom metal zvuka je i taj da je Tales of Dark… najavio prekid hibernacije, te rad na albumu nasledniku fantastičnog Perdition Calls, koji je 2009. godine objavljen za rusku izdavaćku kuću BadMoodMan Music. Nije poznato u kojoj postavi bend danas funkcioniše, a više informacija svakako će biti u narednom periodu.

Album bi, prema najavama, trebao biti objavljen tokom 2014. godine, a do tada, posluštajte i pogledajte aktuelni video:

(SMP)

Komentari