Black metalci The Stone nastupiće 9. novembra u Domu omladine Beograda. Bendovi podrške biće Infest i Space Eater, karte u pretprodaji su 550, a na dan koncerta 650 dinara.

Pevač benda Nefas nije hteo da nam otkrije set listu kojom će se kultni bend predstaviti publici u prestonici, dodavši da je repertoar podložan promenama sve do momenta kada počne koncert.

– Iskusan novinar, odmah prstom u oko. Ne dam ti set listu. Da ostavimo i faktor iznenađenja u igri. Iskren da budem, nisam ni ja baš siguran šta ćemo sve svirati. Postoji neka lista u našim glavama, ali sve je to podložno promenama do pred sam izlazak na binu pa i na njoj, tako da je najbolje da odglumim tajnovitost. Okviran plan je prošetati se kroz kompletnu diskografiju tokom sat i po vremena, koliko će koncert otprilike trajati – kaže Nefas za naš portal.

On je naglasio da se bend raduje koncertu pred domaćom publikom, kao i činjenicom da će isti biti održan u maloj sali Doma omladine, danas najboljem prostoru za koncerte do 300 ljudi u Beogradu, gde je bend tokom devedesetih godina odsvirao prvi koncert u srpskoj prestonici.

thestone_new234244_karteIako nam nikako ne odgovara da sada trošimo energiju na koncerte jer smo uveliko u fazi kreiranja novog albuma, imali smo veliku želju da odsviramo Beograd i uradićemo to najbolje što možemo. Prošlo je dve godine od prethodnog, a kako ni naredni ne planiramo pre kraja iduće godine, to bi već bilo previše – rekao je Nefas.

Kada je reč o postavi u kojoj će The Stone da nastupi, ovoga puta u ekipi će se naći novi session basista, dok je i na poziciji bubnjara bend već neko vreme primoran da improvizuje.

– Da malo razjasnimo tu priču oko postave koja mnogima nije najjasnija. Evo o čemu se radi. Poslednje dve godine naš bubnjar L.G. živi na relaciji Beograd-Vankuver, tako da nije u mogućnosti da isprati dobar deo koncertnih aktivnosti benda. Kako varijanta da koncertno budemo polumrtvi nije dolazila u obzir, rešenje smo našli u pregrupisavanju i tada je naš basista Usud prebačen na mesto bubnjara pošto mu i to sasvim dobro ide od ruke. Na upražnjeno mesto basiste došao je Karlo Testen iz benda Space Eater koji je u nekim drugim varijantama bio i naš tonac i producent. Međutim, ni Karlo već neko vreme nije u Srbiji, tako da će ovaj koncert biti vatreno krštenje našeg novog session basiste, a to je Zoran Vandal Sokolović, gitarista i pevač Infesta – pojasnio je Nefas.

Karte za predstojeći koncert The Stonea nabavljive su u pretprodaji u Felix Shopu u Beogradu (T. C. Sremska) po ceni od 550 dinara, dok će na dan koncerta koštati 650 dinara.

Svi koji nisu iz Beograda, mogu da pošalju svoje ime i prezime i broj lične karte ili JMBG na e-mail adresu kozeljnik666@gmail.com i dobiće kartu na ulazu po pretprodajnoj ceni, kao i popust od 20% na merchandise.

Vrata kluba otvaraju se u 20:30, a prvi na binu se penju beogradski thrash metalci Space Eater, čiji će nastup početi u 21:15. Od 22:05 nastupaju jagodinski death thrasheri Infest, dok će The Stone sa svirkom početi u 23:00.

Podsetimo, aktuelno izdanje The Stonea je kompilacijski album Crna Hronika, koji je objavljen za Miner Recordings u martu tekuće godine.

(SMP)

Komentari