Senćanski death thrash metal sastav Jane Dark objavio je EP Life on Remains za online etiketu SMP Music, koja deluje u sastavu Srpskog Metal Portala.

EP, na kojem se nalazi šest pesama, dostupan je za besplatno preuzimanje na stranicama SMP-a od 1. decembra tekuće godine.

janedarkcover220Sastav Jane Dark osnovan je 2000. godine u Senti. Debi album Voices from the Deep objavlju 2011. godine za makedonsku izdavačku kuću Terror Blast.

Life on Remains EP najavljuje drugi album benda, Doors to Silence, koji će tokom 2014. godine biti objavljen za Miner Recordings. Pesme na EP-u su snimljene u nešto drugačijem aranžmanu nego što će biti na predstojećem albumu, a tu je i jedna numera na mađarskom jeziku, kao i obrada britanskog neofolk sastava Death in June.

Jane Dark čine gitarista i pevač Norbert Đeri, gitarista i pevač Arpad Deak, te bubnjar Endre Sabo.

Više informacija o bendu dostupno je na Facebooku.

SMP Music je online etiketa pokrenuta u septembru 2010. godine, kao projekat Srpskog Metal Portala. Life on Remains je njeno deseto izdanje, a do sada su objavljeni albumi bendova Downstroy, Monument, Anima, Rain Delay, Seljačka buna, Decontrolled, Amaranth, solo album gitariste Danila Šajnovića, te kompilacija srpskih bendova Serbia Goes Heavy.

Sva izdanja SMP Music su besplatna.

(SMP)

Komentari