Izložba crteža Vladimira Lalića, frontmena prog metal sastava Organized Chaos, biće otvorena 14. januara u galeriji Haos u Beogradu. Najavljen je nesvakidašnji multimedijalni događaj, te nastup Organized Chaosa u akustičnoj varijanti.

Izložba nosi naziv „Iznutra i dublje“, a biće otvorena u 20 časova, uz akustični koncert Organized Chaosa, nakon čega će uslediti žurka u ovoj galeriji. Kompozicije koje će sastav izvesti su akustične verzije pesama sa debi albuma Inner Conflict. Specijalan gost ovog događaja biće gitarista David Maxim Micić (Destiny Potato, solo radovi). Nakon nastupa benda uslediće „free jam session“.

Književnik i roker Mihajlo Pantić otvoriće izložbu, koja će potom biti deo stalne postavke sve do 9. februara.

Vladimir Lalić proleća 2013. godine dobio je tromesečni rezidencionalni boravak u Cité internationale des arts u Parizu gde je započeo seriju radova velikih dimenzija tehnikom ugljen na papiru. Kada je privodio kraju svoj boravak u Parizu dobio je termin za samostalnu izložbu u Kulturnom Centru Srbije u Parizu gde je i izložio kompletan opus. Parižani su prekoputa Centra Pompidu imali priliku da uživaju u ovim radovima tokom dva meseca, a ova izložba bila je za autora logičan završetak boravka u Parizu.

Upravo za ovu seriju radova dobio je prvu nagradu fonda za crtež „Vladimir Veličković“ i samostalan termin za izlaganje u Haosu.

Izložba u KCS u Parizu nije bila prvi susret francuske publike sa njegovim radovima. Tokom 2012. godine izlagao je svoje radove na izložbi „Otisci“, u Galeriji „Le Ceresier“ – u uskom centru Pariza, gde je oduševio posetioce izložbe svojom originalnošću i šokantnom imaginacijom.

Lalić nije samo ostvaren umetnik na polju vizuelne umetnosti. Još od osnovne škole krenuo je da samostalno izučava muziku, a kasnije upisuje i srednju muzičku skolu Stanković, odsek solo pevanje (tenor). Već dve godine je član hora Viva Vox sa kojim je nastupao između ostalog u Njujorku u Ujedinjenim Nacijama, Pekingu, Beču i ostatku Evrope. Uskoro ga možemo čuti kao solistu u novim postavkama operi u Madlenijanumu.

Od 2000. godine do današnjeg dana nastupao je na preko 300 koncerata sa autorskim bendovima, a već 8 godina je frontmen i idejni tvorac pomenutog progressive metal benda Organised Chaos.

(SMP)

Komentari