Legendarni heavy metal sastav Iron Maiden nastupiće 17. juna na Kalemegdanskoj tvrđavi u Beogradu!

Vest je potvrđena na zvaničnom sajtu britanskog sastava, a koncert organizuje Avalon produkcija.

maidenbelgrade2014_nova„Ovaj veliki muzički spektakl biće prvi pod otvorenim nebom za popularni britanski bend u Srbiji još od njihovog gostovanja u Beogradu 1981. godine, a nakon dva rasprodata koncerta na Beogradskom sajmu 2007. i u Areni 2009. godine kada ih je slušalo i gledalo blizu 40.000 ljudi! Specijalni gosti na ovom koncertu, kao predrupa, biće popularna švedska metal atrakcija Ghost! Prodaja ulaznica počinje 25. februara u 10 časova prepodne putem svetskog Iron Maiden fan kluba, te 26. februara širom Srbije i celog sveta putem evropske mreže Eventima.“, navodi se u saopštenju organizatora.

Cene ulaznica biće najniže na turneji, 4500 dinara za Fan Pit, 3500 za Parter 1 i 2990 dinara za Parter 2!

Bruce Dickinson: Volimo da sviramo u Srbiji!

Kalemegdanski park, gde će koncert da bude održan, deo je Beogradske tvrđave čiji istorijski značaj i centralna pozicija u prestonici Srbije čine savršenu lokaciju za ovaj koncert, što potvrđuje i pevač Bruce Dickinson:

„Ne možemo da dočekamo da Maiden England šou stigne u Beograd, posebno jer se radi o tako istorijskom i spektakularnom mestu kao što je Kalemegdan! Uvek volimo da sviramo u Srbiji jer su fanovi tu sjajni i uvek nas fantastično dočekaju. Maiden England turneja je većim delom bazirana na turneji Seventh Son of the Seventh Son iz 1988. godine, pa će set lista biti iz perioda osamdesetih, što znači da ćemo mnoge od pesama izvoditi poslednji put uživo! Naravno, donosimo zapanjujuću rasvetu, novu postavku bine, razne inkarnacije Edija, pregršt pirotehnike i sve one uzbudljive stvari koje fanovi najviše vole. Samo ovog puta slavićemo još više budući da je ovaj koncert zatvaranje jednog velikog poglavlja i stvarno nameravamo da to bude veče za sve na Kalemegdanu koje nikad, ali nikad neće zaboraviti!“

Iron Maiden je osnovan davne 1975. godine u Londonu, a grupa je do danas objavila čak 37 zvaničnih izdanja, uključujući 15 studijskih albuma, 11 koncertnih, četiri mini izdanja, te sedam kompilacija.

Poslednji studijski album benda je The Final Frontier iz 2010. godine, a brojni Maiden fanovi s nestrpljenjem očekuju novi album, koji bi prema nekim informacijama mogao da se pojavi tokom ove godine.

(SMP)

Komentari