Na pepelu nekoliko vršačkih sastava nastao je Bite, bend thrash metal orijentacije sa uplivima nekih drugih, relativno srodnih podžanrova. Po raspadu tih nekoliko bendova, članovi su se okupljali u lokalnom kafiću razmenjujući ideje o osnivanju novog benda u kome će razviti sopstveni stil kroz autorske materijale.

Zvaničan početak imali su novembra 2007 godine, najpre skidajući pesme sastava Slayer, Sepultura, Kreator, da bi nešto kasnije počeli sa radom sopstvene muzike fokusirajući se na ove, navedene bendove sa primesama sopstvenih ideja na svojstven način.

Kako je vreme odmicalo, bend je sve više bivao prihvaćeniji iz ugla publike, a svom prepoznatljivom thrash stilu, dodali su nijanse progressive i hardcore zvuka i stavili najveći akcenat na vokale, tako da pevač ima najviše prostora za improvizaciju.

2008. godine, pored svirki u Vršcu i okolini, Bite ima zapažen koncert u Domu Kulture u Temišvaru u Rumuniji. Negujući autorsku muziku, promovišu svoj materijal na karavanima Hita nedelje Radija 202, na mnogobrojnim moto skupovima u Srbiji, Alternative festu i 45 godina rock n rolla u Vršcu, Daos u Temišvaru, Rock Village u Banatskom Sokolcu, Rockwood na Devojačkom bunaru, Šabački letnji festival, BARF u Beogradu…

2012. objavljuju prvi EP Alternation of Reality sa tri numere: Mesmerized by War, Until the End of Time i Hatred.

2013. godine snimaju video spot za numeru Mesmerized by War. Spot je dobio uglavnom pozitivne kritike, a već stečeni fanovi su bili presrećni podržavajući bend u svakom pogledu. Ambiciozni članovi se približavaju svom cilju promovišući spot na lokalnoj televiziji, u emisji Gruvanje i na svojoj Facebook stranici.

(SMP)

Komentari