Usled užasnih događaja koji su pogodili Srbiju i region, festival Thrash With Us (24. maj, klub The Quarter Novi Sad), i Srpski Metal Festival (13. i 14. juni, Dom omladine Beograd) sav prihod od ulaznica i od prodaje merchandisea doniraće ljudima postradalim u poplavama!

„Bili smo pred odlukom da otkažemo ceo događaj jer pevati i provoditi se dok hiljade ljudi više nema svoje domove nikako nije u našoj prirodi! Međutim, inicijativa koju su pokazali svi bendovi, predvođeni bendom Sarcasm iz Slovenije koji su u svojoj zemlji istog trena pokrenuli akciju prikupljanja priloga uz pomoć lokalnih medija, fanova… pokazala nam je da otkazivanje nije opcija, već da možemo da probamo da uradimo više i da, koliko smo u mogućnosti, nekome pomognemo! Stoga, odluka je tu, Thrash With Us fest će se održati kako je i najavljen, ali kao HUMANITARNI koncert. Prihod od ulaznica, prodaje ploča, CD-ova, majica… ići će u svrhu pomoći onima kojima je to danas najpotrebnije!“, saopštili su organizatori Thrash With Us festivala.

U saopštenju se dodaje da će pored pomoći pristigle od prodaje ulaznica, distribucije, berze, biti organizovano i sakupljanje novca pod parolom „Daj koliko možeš“.

Podsećamo, Thrash With Us Festival biće održan 24. maja u klubu The Quarter u Novom Sadu, a nastupiće Sarcasm, Bombarder, War-Head, Eruption, Space Eater, Deadly Mosh i Deathonation.

Slično saopštenje stiglo je iz tabora organizatora dvodnevnog Srpskog Metal Festivala, koji će biti održan 13. i 14. juna u Domu omladine Beograda.

Naime, Zlabog Promotions je saopštio da će sav prihod od ulaznica biti doniran za pomoć nastradalima u poplavama, dok se, kako je navedeno, svih 14 bendova koji će da nastupe na festivalu odreklo svog honorara.

Podsetimo, na Srpskom Metal Festivalu nastupiće bendovi The Stone, Bombarder, Infest, Nadimač, The Hell, Forever Storm, Concrete Sun, Decrepancy, Deadly Mosh, Claymore, Styptic, Obscured, Zloslut i A|Symmetry.

(SMP)

Komentari