Sastav Trigger objavio je novi singl, mračnu gitarsku baladu pod nazivom „Nisam ta“, i otkrio naziv albuma koji bi uskoro trebao da se pojavi u prodaji.

Pesma će se naći na predstojećem albumu Vreme čuda, koji će obeležiti doprinos više muzičkih gostiju.

– U skladu sa takvim konceptom, iza naziva Trigger ft. H.E.R. krije se saradnja sa više prijatelja benda, oblikovana u neobičan vokalni kvartet. Kao gosti u pesmi, društvo pevačici Triggera Mileni Branković čine vokali Ljiljana Zdravković iz grupe Mad Red, Katarina Popović iz grupe Etar i Dragana Mijatović iz benda Hype – navode iz benda.

Pevačica Triggera Milena Branković istakla je da je ova pesma bila dobra prilika da četiri devojke ovekoveče svoje prijateljstvo, ali i da izraze jedinstvo snage i ranjivosti koje može da izrazi i dočara samo ženski vokal.

– Nas četiri već godinama gajimo bliska prijateljstva, ali i delimo teret toga da smo devojke za mikrofonom bendova koji sviraju čvrstu muziku. Svet je nažalost i dalje jako krut po tom pitanju. Rock scena nije pošteđena toga i kada ste ženska osoba, a bavite se rock muzikom potrebno je da pokažete dvostruku dozu hrabrosti, kvaliteta i idealizma, kao i da radite dvostruko više da bi vas ljudi shvatili ozbiljno. Nekima ni to nije dovoljno, pa se susrećete često sa negativnim reakcijama – kaže Milena.

Podsetimo, Trigger je već predstavio nekoliko singlova koji će da se nađu na predstojećem albumu. Tu su pesma „Ne hrani ljudoždere“, u kojoj se kao gost pojavljuje Darko Živković iz benda Downstroy, zatim numera „Srećna nova (noćna mora)“, i pesma „Ponor“, u kojoj je realizovana saradnja sa frontmenom Block Outa Milutinom Jovančićem.

Album Vreme čuda biće treće studijsko izdanje Triggera. Sastav iza sebe ima prvenac Ljubav i album Ex, sastavljen od neobičnih obrada novotalasnih pesama sa nekadašnje jugoslovenske rock scene.

Album je najavljen za izdavača Miner Records, a Trigger će početi njegovu promociju nastupom na Invasion From the East festivalu u Novom Sadu, 26. aprila tekuće godine.

(SMP)

Komentari