Nakon dugih 17 godina death metal legende Suffocation vraćaju se u Srbiju u okviru evropske turneje “Bow To None”! Koncert će biti održan 30. jula u bašti KST-a u Beogradu.

Suffocation su pioniri death metala osnovani pre 36 godina u Centereachu, saveznoj državi Njujork. Skrenuli su pažnju na sebe 1991. godine debi albumom Effigy of the Forgotten koji je odmah postao klasik žanra. Nakon toga su objavili još osam studijskih albuma, od kojih je najnoviji Hymns from the Apocrypha svetlo dana ugledao u novembru, a koji će i da promovišu ovom prilikom.

Za svoje uzore u ranoj fazi benda naveli su Napalm Death i Sepulturu, dok se njihov svirački zaštitni znak, breakdownovi, smatraju jednim od temelja celokupnog novog podžanra: deathcorea. Članovi benda su Terens Hobbs na vodećoj gitari, Derek Bojer na basu, Čarli Erijo na ritam gitari, Erik Moroti na bubnjevima i Riči Majers kao vokal, koji je stalni član benda od 2019., a inače je vokal u američkom death metal bendu Disgorge.

Early bird ulaznice po ceni od 2500 dinara stižu u prodaju uskoro, dok će ulaznice po standardnoj pretprodajnoj ceni koštati 2900 dinara, naveli su organizatori, agencija Hengtajm.

Podsetimo, Suffocation su trebali da nastupe u Beogradu prethodne godine ali je taj koncert, baš kao i onaj najavljen u 2017. godini u Novom Sadu – otkazan. Nadajmo se da će ovaj put sve da prođe u najboljem redu, i da neće biti nikakvih neprijatnih iznenađenja.

Za više informacija zapratite zvanični Facebook Event.

Suffocation Beograd

(SMP)

Komentari