Deathrash metal sastav Infest nastupiće kao jedan od headlinera na dvodnevnom metal festivalu Eternal Flame, koji će biti održan 12. i 13. aprila u amfiteatru Domu mladih Skenderija u Sarajevu.

Festival organizuje udruženje za promociju alternativne kulture Primarch uz podršku Centra Skenderija i Sarajevo Diska, a pored Infesta, publici će se predstaviti i bendovi Primitai (London), Hateful (Italija), Ensanguinate (Slovenija), Cornix (Banja Luka), Last Drop (Doboj), New Storm (Bihać), tuzlanski sastavi Urban Instinkt, Despotic Bullet i Soul Cremation, te sarajevski bendovi Gnu i Paraliza Buđenja.

„Nakon deset godina Sarajevu se vraća stari sjaj jednog od regionalnih središta heavy metal muzike, kada će, u dva aprilska dana, fanovi metal muzike moći uživati u izvedbama sjajnih stranih, regionalnih, ali i domaćih bendova“, navode organizatori.

U saopštenju se ističe da sarajevski „YU Heavy Metal Festival“ iz osamdesetih godina koji je održan na istoj lokaciji, i dan danas među starijim ljubiteljima žestokog zvuka, stoji kao sinonim za veliki događaj te vrste.

„Dvadesetak godina u budućnost, sjajna ekipa iz ‘Sarajevo Metal Fest Promotions’ vraća velike heavy metal festivale u glavni grad BiH, kada Sarajevo pohode veličine kao što su Exodus i Misery Index. Nažalost, smenom generacija, Sarajevo je na deset godina ostalo bez većih festivala heavy metal muzike, da bi prošle godine, nakon dva uspešna lokalna festivala, ekipa iz ‘Primarch’ preuzela na sebe odgovornost i težak zadatak da vrati Šeher na evropsku heavy metal mapu. Festival koji se do sada dva puta održao u bivšem klubu Johnny, napokon je dobio svoje ime i od sada, i mnogo godina u budućnosti nosiće naziv Eternal Flame Fest“, stoji u saopštenju.

Na festivalu će za ljubitelje heavy metala i generalno gitarske muzike u dva dana nastupiti po šest bendova raznih podžanrova, tako da, kako poručuju organizatori, vrhunska zabava je zagarantovana.

Ulaznice će u pretprodaji biti dostupne po ceni od 40 KM (20€) u poslovnici Sarajevo Diska u Privrednom gradu Skenderija i putem servisa Kupikartu.ba, dok će na dan festivala iznositi 50 KM (25€). Za goste izvan BiH organizovan je specijalan “Metal Fest Paket” u kojem je za 50 € uz kartu uključen i smeštaj u centru grada za dve noći festivala. Za više informacija zapratite zvanični Facebook Event.

(SMP)

Komentari