Nemački black metal sastav Groza, te austrijski post-black metalci Ellende, uz podršku nemačkog sastava Servant, nastupiće 15. oktobra u beogradskom klubu Zappa Baza.

„Groza je nastala 2016. u Bavarskom gradiću Mildorf am In kao solo projekat. Bolji poznavaoci black metal prilika i sveta će odmah povezati ovo ime sa prvim studijskim albumom benda Mgła, a osnivač P.G. ne krije veliki uticaj na njegov muzički izraz. Ljubitelji bendova kao što su Mgła, UADA, Gearea ili Praznina, sigurno će zavoleti i ove Nemce koji polako ali sigurno grade svoje ime u svetu black metala, a to je pokazao i njihov prvi nastup u Atomu. Ellende (Grac) je do sada izdao četiri albuma, a najaktuelniji od njih Ellenbogengesellschaft iz 2022. promovisaće ovom prilikom u Beogradu, navodi se u saopštenju organizatora koncerta, agencije Hengtajm.

Servant je nastao 2021. u Donjoj Saksoniji (Han. Minden). Sviraju black metal po uzoru na klasičnu skandinavsku školu, uz solidnu količinu ličnog pečata. Već su izdali dva studijska albuma – Blessed by the Light of a Thousand Stars iz 2021. i Aetas Ascensus iz 2023. Ovo će im biti premijerni nastup u Srbiji.

Pretprodajna cena ulaznice je 2.400 dinara, dok će na dan koštati 2.800 dinara. Ulaznice možete kupiti ovde.

Za svežije informacije zapratite Facebook event.

(SMP)

Komentari